5 electrocasnice mici pe care le folosesc zilnic după mutare în casă nouă

0

Electrocasnicele mari sunt primele puse pe lista de cumpărături. Astfel frigiderul, aragazul, mașina de spălat rufe dar și mașina de spălat vase reprezintă o prioritate atunci când te muți în casă nouă. Sunt obiecte indispensabile din orice locuință aducând mai mult decât un plus de confort.

Însă nu doar obiectele electrocasnice mari reprezintă o prioritate atunci când te muți într-o casă nouă ci și câteva obiecte electrocasnice pe care eu le consider absolut necesare în gospodăria mea.

Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde deși este controversat eu îl consider mai mult decât util. Îl folosesc zilnic în special pentru a încălzi fie bolul cu supă, cana cu lapte sau ceai, fie pentru a face pop corn. Cel din urmă mai târziu, dar laptele doar la microunde îl încălzesc. La fel și supa dacă sunt nevoită să mănânc singură. Astfel din comoditate îmi pun supa în bol și nu mai trebuie să spăl și vasul în care încălzesc la aragaz. Pentru un plus de protecție folosesc un cloș pentru microunde. cuptorul cu microunde este ideal și la birou dacă obișnuiești să mănânci mâncare la pachet.

Cafetiera

Cafetiera este cea mai bună prietenă a mea. Deși prima mea dragoste rămâne cafeaua la ibric, un răsfăț de prânz este mereu bine venit, astfel cafetiera este obiectul care nu va intra în șomaj niciodată. Probabil la un moment dat se va pensiona, dar până atunci să ne bucurăm de cea mai savuroasă și aromată cafea.

Purificatorul de aer

Atunci când am cumpărat primul purificator de aer nu am conștientizat utilitatea lui. Acum pur și simplu îl consider indispensabil. Purificatorul de aer este un aparat modern, care asigură un mediu mai sănătos prin filtrarea aerului din încăperea în care este folosit. Aerul este circulat prin purificator și trecut printr-o serie de filtre menite să rețină particulele nocive, de la cele mai grosiere, precum părul animalelor de companie sau praful, până la cele microscopice: polen, acarieni, microbi. Cele mai bune purificatoare vor avea capacitatea de a înlătura din aer chiar și particule de proporții reduse, de sub 1 micron. Eu care sufăr de astm bronșic consider acest aparat absolut indispensabil.

Fierul de călcat sau stația de călcat

Stația de călcat o folosesc în general când am un volum mai mare de rufe de călcat, în special la sfârșit de de săptămână dar și în viața de zi cu zi dacă am de exemplu două trei tricouri de călcat. În rest folosesc clasicul fier de călcat care nu are nevoie de o preîncălzire și este aproape la fel de eficient ca stația. Fierul de călcat îl folosesc chiar zilnic, asta în ciuda faptului că obișnuiesc să calc și la sfârșit de săptămână un volum mare de haine. Însă mereu apare câte o schimbare în ținută sau o cămașă tocmai spălată pe care doresc să o îmbrac din nou.

Aspiratorul

Aspiratorul este un alt obiect folosit zilnic chiar dacă acum nu mai avem animăluț de companie. Având în vedere că sufăr de astm, praful nu este chiar cel mai bun prieten, de aceea prefer să aloc 10-15 minute zilnic aspiratului chiar dacă timpul nu este cel mai bun prieten. Cu atât mai mult cu cât în casă avem și un năzdrăvan de 8 ani care are nevoie de un mediu curat în care să se joace.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.