Cumpărăturile între relaxare și necesitate

0
push cart and a white paperbag
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Se spune că nu este bine să mergi la cumpărături atunci când îți este foame. Asta pentru că ai tendința de a cumpăra mult, mai ales produse perisabile pe care într-un timp scurt nu prea ai cum să le consumi. În al doilea rând pentru că ai tendința de a fi anxios. Nu mai ai răbdare, te enervezi din orice și arunci în coș ce nimerești doar ca să pleci mai repede de acolo. Iar asta nu aduce bucurie nimănui. Chiar dacă majoritatea merg la cumpărături în drumul spre casă plecând direct de la locul de muncă, este important ca înainte de asta să te oprești undeva pentru a mânca ceva. Acesta este un motiv pentru care apreciez supermarketingurile care au și câte un spațiu amenajat în care se poate mânca. Poți continua apoi cumpărăturile în liniște.

Aceeași regulă ar trebui aplicată și atunci când proaspăt, tocmai a intrat salariul pe card. Asta pentru că se întâmplă să cumperi mai mult decât ceea ce ai nevoie sau și mai rău, ceva de care nu nu ai nevoie. Moderația este cheia succesului. Și întocmirea unei liste. 😀

Cumpărăturile în esență trebuie să îmbine necesitatea cu relaxarea. Îmi aduc și acum aminte cât de fericită eram în copilărie când veneam de la cumpărături, indiferent dacă primeam sau nu ceea ce îmi doream. Asta poate și pentru că nu eu eram ceea care plătea. Dar nu despre costuri vorbim ci despre bucuria de a veni acasă încărcată ca o furnicuță cu sacoșele pline de bunătăți. Bucuria aceea o regăsesc și acum, mai ales atunci când merg la Auchan, asta pentru că găsesc acolo tot ce am nevoie. În pus am senzația aceea de spațiu. Că nu îmi suflă nimeni în ceafă. Asta pentru că există un spațiu generos între rafturi cât să ofere confortul de care ai nevoie atunci când mergi la cumpărături.

Eu cel mai mult timp îl pierd la raionul de îngrijire personală. Timp prețios petrecut cu plăcere printre multitudinea de produse. Ce e drept, când timpul îmi joacă feste, plasez și câte o comandă online mai ales că găsesc de fiecare dată produsele preferate. Pot comanda orice, de la produse de îngrijire cum ar fi: gel de duș, deodorant, vopsea de păr, săpun, până la produse alimentare sau de îngrijire a locuinței.

De ce aleg să plasez și online comenzi? Nu este o fiță. Pur și simplu timpul nu îmi permite de fiecare dată să merg la cumpărături și deși pentru mine este o relaxare, agenda mult prea încărcată mă obligă să caut și alte opțiuni care îmi reduc considerabil timpul. Cu câteva clicuri mi-am umplut coșul de cumpărături, plasez comanda, iar produsele ajung direct la ușă. În ceea ce privește fructele și legumele, de fiecare dată au fost alese cu atenție așa că nu am avut motive de nemulțumire.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.