Cum folosești placa de păr fără să îți arzi părul

0

Îndreptarea părului cu placa poate fi o provocare atunci când folosești produse nepotrivite. Un păr odată ars doar foarfeca îl mai salvează, altfel va arăta ca o mătură indiferent cât de calitative sunt produsele de repair hair style folosești. Și cum mai bine este prevenirea decât repararea este esențială o protecție termica păr atunci când dorim să avem un păr drept și frumos.

Poate că mai sunt persoane care consideră că cea mai bună prevenție împotriva deteriorării firului de păr este evitarea folosirii unei plăci pentru păr, însă nu toate avem norocul să ne bucurăm natural de un păr perfect, ca în revistă. Eu am de exemplu un păr extrem de dificil, care se electrizează foarte ușor și indiferent cât de bun este balsamul folosit și cât de atentă sunt atunci când îl usuc, acesta tinde să stea în permanență zbârlit dacă nu îl ajut să îl îndrept cu o placă de păr sau o perie pentru îndreptat părul. Din acest motiv, pentru a nu arăta ca o maimuță cu părul zbârlit sunt nevoită să folosesc o placă de păr, iar ca măsură suplimentară prefer să folosesc o placă de păr cu aburi, care nu este agresivă cu structura firului de păr așa cum este una obișnuită.

Ce trucuri să folosești pentru a nu îți arde părul.

  1. Spală-te pe cap folosind produse potrivite, astfel încât acesta să fie bine hidratat. Folosește șampoane împotriva firelor rebele și care repară și protejează structura firului de păr. Același lucru trebuie să faci și în cazul în care ai un păr creț. Alegerea produselor potrivite fac diferența între un păr
  2. Usucă bine părul înainte de a folosi placa. Usucă părul la o temperatură redusă ținând uscătorul de sus în jos. Nu îl agita pentru ca părul să nu se ciufulească și să se încurce.
  3. Piaptănă bine părul astfel încât să nu existe porțiuni în care acesta este încurcat, altfel riscul de a îl arde este mult mai ridicat.
  4. Folosește produse cu protecție termică de calitate. Un spray pentru protecție este esențial de folosit înainte de a îți întinde părul cu placa. Acesta are rolul de a proteja firul de păr, acționând ca o barieră între firul de păr și placă.
  5. Nu folosi placa de păr niciodată la intensitate maximă, iar dacă folosești una cu abur atunci cu atât mai bine.
  6. Împarte părul în șuvițe nici prea groase, dar nici prea subțiri și trece placa de păr cât mai rapid peste acestea de la baza firului de păr până către vârf și doar unde este necesar. Nu te opri cu placa pe anumite și nici nu insista prea mult pe aceeași șuviță zone pentru că părul se va deteriora, cu toată protecția folosită.
  7. Folosește un fixativ pentru a păstra coafura cât mai mult timp.
  8. Evită să folosești zilnic placa de păr.

Dacă ții cont de aceste sfaturi cu siguranță o să ai un păr frumos și sănătos.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.