Tu ai un job potrivit cerințelor tale?

0

Traversăm o perioadă dificilă, iar mulți antreprenori au fost nevoiți să își închidă afacerile din cauza pandemiei de Coronavirus. Știm cu toții faptul că mulți dintre aceștia au fost nevoiți să își suspende activitatea, în special cei din domeniul HO-RE-CA dar și alte afaceri care la acea vreme erau considerate neesențiale. Acești oameni au înregistrat pierderi semnificative și nemaiavând încasări au fost nevoiți să își trimită angajații în șomaj tehnic. Situația s-a modificat pe parcurs, o parte din restricții fiind ridicate. Dacă în vară majoritatea restaurantelor puteau funcționa la capacitate maximă, în momentul de față restaurantele nu funcționează în permanență la capacitatea maximă, accesul făcându-se în funcție de incidența din localitate, iar mai nou prezentarea certificatului de vaccinare. Aceste restricții, dar și faptul că nu ne mai putem bucura de temperaturi ridicate afară pentru a sta la o terasă în aer liber au conduc iar la restructurări de personal. Dacă și tu ești într-o astfel de situație, un astfel de calculator șomaj îți va fi de folos.

Cu ajutorul acestui calculator poți afla și tu de cât vei beneficia mai exact astfel încât să îți poți evalua și programa costurile astfel încât să nu intri în datorii în această perioadă dificilă.

În cazul în care dorești să îți schimbi locul de muncă, dar nu știi dacă noul job e ceea ce se potrivește cu nivelul tău de pregătire dar și cu așteptările tale, te poți angaja pe o perioadă de probă. Acest avantaj este reciproc. Și angajatorul poate afla dacă tu te poți integra în compania lui. Poți negocia de la început condițiile, dacă contractul individual este este pe perioadă determinată pe perioadă nedeterminată. Află aici totul despre perioada de proba contract nedeterminat.

Perioada de probă vine la pachet cu o serie de beneficii, cum ar fi:

  • dacă ți se potrivește acel job. De multe ori, mânați de nevoia de a avea un venit tindem să acceptăm și joburi care nu se potrivesc cu nivelul de pregătire, iar acest lucru în timp devine frustrant.
  • integrarea în echipă este la fel de importantă. Dacă pur și simplu nu poți comunica suficient de bine cu șefii sau colegii, iar mijloace de a ajunge la un numitor comun nu există, atunci locul tău nu este acolo.
  • locul de muncă este prea departe de domiciliu. Știai asta încă de la angajare, dar poți realiza cu adevărat ce presupune timpul de deplasare până la locul de muncă abia după angajare. Nu vorbim doar de timp aici ci și de costuri, iar dacă angajatorul nu îți asigură transportul, s-ar putea ca acel loc de muncă să nu merite efortul.

Trebuie totuși să știi de la bun început că în acest caz avantajele sunt mai multe de partea angajatorului: poate înceta oricând contractul de muncă fără o motivare, dacă nu te ridici la nivelul așteptărilor acestuia poți să începi deja să îți cauți un alt job.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.