Căderea părului este un proces normal așa că nu trebuie să te îngrijoreze. Ce trebuie însă să te îngrijoreze este atunci când căderea este excesivă, iar părul are în permanență un aspect deteriorat.
Îngrijirea podoabei capilare nu este atât de simplă precum pare. Majoritatea femeilor se confruntă cu o problemă majoră: căderea părului.
Căderea părului este cauzată de cele mai multe ori de un cumul de factori precum: stresul, schimbările climatică, șampoane nepotrivite cu tipul de păr, păr agresat prin periaj excesiv, spălare cu apă prea fierbinte, alimentație necorespunzătoare sau deficit de vitamine și minerale din organism, cum ar fi de exemplu vitamina D. Alte cauze care duc la căderea părului sunt: anemia, un sistem imunitar slăbit, sarcina, vârsta înaintată, dezechilibru hormonal, efect advers cauzat de anumite medicamente.
Ce putem face pentru a avea un păr frumos și sănătos:
Consultă un medic!
În primul rând, dacă acesta cade excesiv, recomandat ar fi să faci un set de analize și să vizitezi un medic dermatolog pentru un tratament adecvat. Este posibil să ai deficit de vitamine și minerale în organism, iar rezultatul analizelor îți va indica exact ce ai nevoie pentru a echilibra acest deficit. În plus medicul dermatolog îți va recomanda ce produse tratament pentru îngrijire poți folosi astfel încât procesul de cădere a părului să fie încetinit.
Mergi la un specialist în hair style!
De cele mai multe ori părul deteriorat îngreunează firul de păr, iar acesta este unul dintre motivele care cauzează căderea. Mergi la un salon de înfrumusețare și scurtează părul astfel încât toate vârfurile despicate și cu aspect neplăcut vor fi eliminate. în plus, un salon care se respectă va avea întotdeauna un personal calificat care îți va face un tratament și îți va oferi sfaturi prețioase de frumusețe. Practic, îi va reda viață părului tău.
Folosește produse cosmetice potrivite!
Dacă nu știi ce ți se potrivește atunci întreabă un specialist. Din acest motiv am recomandat mai întâi să apelezi la sprijinul unui medic și la sprijinul unui hair stilist. Dacă mergi la un salon, tratamentul făcut va ține o perioadă. În general 2- 3 spălări. Este foarte important ca tratamentul să continue, iar dacă nu poți merge de fiecare dată la salon, atunci este important să continui acasă. Așa că nu ezita să folosești în continuare un tratament par recomandat de medic sau de hair stilist!
Nu mai agrsa firul de păr!
Nu peria părul excesiv părul, nu folosi o perie prea dură, nu ține părul prea strâns prins în coadă sau în coc, nu îl spăla zilnic și niciodată cu apă fierbinte ci la o temperatură scăzută suportabilă, nu folosi produse de styling excesiv cum ar fi spuma pentru păr sau fixativul, evită să îți decolorezi părul sau să îl vopsești prea des, nu folosi zilnic placa de întins părul, iar atunci când o folosești nu o face la temperatură maximă și fără un spray pentru protecție termică.