Tu îți hrănești corect câinele sau pisica?

0

Cum îți hrănești corect câinele sau pisica și ce greșeli trebuie să eviți astfel încât sănătatea prietenului tău necuvântător să nu fie pusă în pericol.

Indiferent dacă ai un cățel sau o pisică, trebuie să știi că există anumite alimente care trebuie evitate a fi servite acestora. Din instinct, câinii, dar mai ales pisicile resping anumite alimente, însă dacă acestea sunt asociate cu proteină animală sau incluse în anumite preparate, iar asta în mod constant, efectele negative se vor resimți în timp. Cu alte cuvinte, animalele tale riscă să dezvolte anumite afecțiuni care pot grăbi sau cauza decesul. În plus tentația este mare, mai ales atunci când mănânci în prezența lui și vezi acei ochi mari și umezi care te imploră să îi dai măcar o bucățică, doar nu vine sfârșitul. Nu, nu vine! Însă poate cauza indigestie sau gastroenterită.

Pentru a evita aceste neplăceri, oferă câinelui tău mâncare câini specială, adecvată nevoilor acestuia. Este foarte important ca acesta să beneficieze de nutrienții necesari dezvoltării armonioase și să nu fie hrănit cu preparate gătite în casă care îi pot deteriora sănătatea. Cele mai periculoase sunt preparatele condimentate. Iar noi oamenii, nu gătim fără a condimenta preparatul, altfel acesta nu are gust. Deci, dacă dorești să îi oferii câinelui tău mâncare gătită, atunci trebuie să îi gătești separat și să eviți condimentele folosite de noi cum ar fi sarea, piperul, condimentele picante și ierburile aromatice, deoarece acestea sunt interzise când vine vorba de dieta unui câine deoarece pot provoca gastrite, ulcere sau diverse tulburări gastrointestinale.

Câinii se ghidează după miros, aceștia fiind atras de mirosurile puternice din acest motiv de multe ori mănâncă fără să înghită. Din acest motiv mâncarea pentru câini miroase mai puternic decât cea pentru pisici. Pentru câini, nu gustul este relevant ci mirosul. Așa că mâncarea gătită îi poate provoca mult rău. O greșeală pe care mulți posesori de câini o fac este să mănânce de față cu câinele. Acesta bineînțeles că poftește și cerșește, iar stăpânul nu se poate abține și cedează tentației, oferindu-i câte puțin, până când devine o obișnuință. Iar efectele se văd imediat în cazul unora, mai ales dacă se oferă mâncare gătită multă. Însă cel mai grav este atunci când se oferă câte puțin. Ca picătura chinezească. Efectele nu se văd imediat, însă în timp consecințele pot fi grave.

O altă mare greșeală este obiceiul multora de a le oferi câinilor toate resturile alimentare, inclusiv oase. Cele mai periculoase sunt oasele de pui, care în ciuda faptului că sunt moi și ușor de spart de către câine, acestea pot perfora stomacul câinelui și cauza deces imediat.

În cazul pisicilor situația este mai ușor de gestionat, acestea fiind foarte pretențioase și greu de mulțumit. Pisicile nu prea mănâncă mâncare gătită. Doar carne, dar la fel… dacă oferi pisicii carne, ai grijă ca aceasta să nu fie condimentată. Pisica nu se ghidează numai după miros, ea pune accent și pe gust, de aceea este important să îi oferi mâncare pisica diversificată. Mare atenție câtă îi oferiți, mai ales dacă aceasta este sterilizată. Alimentația excesivă, lipsa de mișcare poate provoca obezitate, iar în timp scurt și decesul.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.