Tehnologia a evoluat în ultimii 30 de ani într-un mod alert, iar românii se pare că sunt printre cei mai pasionați de tehnologie. Sunt familii care abia au ce pune pe masă, însă din familie nu lipsește un smartphone. Ca drept urmare cine și-a făcut cont pe platforma TikTok poate observa că în feed, fără să fii abonat îți apar mai mult tâmpenii postate de persoane despre care am amintit mai devreme, iar mai apoi îți apar teme interesante venite de la oameni care au ceva de spus.

Faptul că telefoanele inteligente au ajuns accesibile publicului larg, dar și faptul că suntem în topul țărilor cu cea mai mare viteză la internet, iar oricine poate avea acces la rețea contra unei sume modice a făcut ca acest fenomen să ia amploare. Din păcate este îngrijorător deoarece nivelul de educație este precar, iar acești oameni devin etalon pentru mulți alții ca ei.

Însă moneda are două fețe, iar un smartphone performant este mai mult decât un gadget pentru o persoană pasionată de tehnologie. Este un mod de viață și un ajutor de nădejde. Mulți spun că tehnologia ne tâmpește, că înainte nu aveam nevoie de telefon pentru a ne deplasa din punctul X în punctul Y. Este adevărat că lumea se descurca foarte bine și înainte de evoluția tehnologei, dar de ce să nu profităm de evoluția ei și să ne bucurăm de tot ce ne oferă. La fel de bine, pe vremuri oamenii arau cu plugul cu boi…. care avea (până să apară tractoarele). Care nu săpa la cazma până la epuizare. Și nu, nu erau mai sănătoși. Asta credem noi. Aveau o viață extrem de chinuită. Acum orice agricultor își poate permite o motosapă de exemplu.

Despre telefoane evoluția a fost lentă până prin 2000… de la telefonul fix cu disc, la telefonul fix cu butoane. Apoi primele telefoane mobile apărute în România au fost de la Motorola, Nokia, Sony Ericsson. Primul meu telefon a fost un Nokia 3310, cumpărat de la Dialog, care ulterior a devenit Orange și pe care îl mai am și acum ca amintire.

Apoi au intrat ușor pe piață telefoanele cu tachscreen, care nu se deosebeau prea mult de cele clasice în afara faptului că nu mai aveau butoane, erau mai ușoare și aveau cameră foto. Nevoia de evoluție s-a resimțit și la noi și pe măsură ce erau produse telefoane din ce în ce mai inteligente, piața de consum din România a explodat. Astfel telefoanele inteligente le-a înlocuit pe cele clasice, iar cererea a fost atât de mare încât românii au fost printre primii cumpărători atunci când un telefon nou a fost lansat pe piață.

Creșterea vânzărilor de telefoane mobile s-a resimțit și în pandemie, când oamenii au trebuit să se adapteze noilor cerințe de a lucra la distanță, iar pentru a se conecta mai ușor la serverele companiei, au avut nevoie de laptopuri performante și telefoane inteligente de ultimă generație. Poți vedea aici top telefoane 2021!

Telefonul mobil a devenit indispensabil, mai ales că prin aplicațiile instalate pe dispozitiv poți avea acces nu numai la informații și divertisment. Poți să îi aduci pe cei dragi mai aproape, vorbind zilnic prin video call! Poți conecta telefonul la camera video pentru a putea monitoriza de la distanță locuința. Poți face cumpărături sau plăți online în siguranță! Poți conecta telefonul la o brățară fitness sau la smartwach! Poți folosi telefonul chiar și pe post de telecomandă dacă ai un televizor compatibil. Telefonul poate fi un bun partener de călătorie, folosind aplicații care te pot duce la destinații necunoscute cu o precizie de câțiva metri.

Dacă putem trăi fără telefoane inteligente? Eu zic că DA! Putem cum am trăit și până acum. Dar dacă avem șansa de a ne face viața mai frumoasă și mai ușoară, atunci hai să ne bucurăm de ea!

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.