Îngrijirea tenului după machaj

0

Îngrijirea tenului după machiaj este un procedeu foarte important pentru sănătatea tenului. Este obligatoriu ca înainte de culcare să vă curățați tenul de machiaj și alte impurități folosind un demachiant potrivit tipului tău de ten sau apă micelară.

Una dintre principalele greșeli pe care le fac majoritatea femeilor este omiterea demachierii în fiecare seară. De multe ori din cauza oboselii fie uită fie consideră că ”merge și așa” iar o seară fără demachiere nu poate face rău. Nimic mai greșit. Machiajul înfundă porii, iar astfel aceștia ajung să se inflameze contribuind astfel la formarea acelor puncte negre care crează un aspect neplăcut și un real disconfort la nivelul pielii.

O altă greșeală pe care multe femei o fac este omitere curățării tenului înainte de culcare dacă nu s-au machiat. Tenul nu este afectat doar de produsele de machiaj ci și de particulele de praf din atmosferă și sebumul secretat de organism. Curățarea tenului este foarte importantă chiar dacă nu s-au folosit produse de machiaj așa că este important să folosiți un demachiant în fiecare seară înainte de a vă culca.

Alegerea unui produs demachiant potrivit tipului de ten este iar un factor foarte important. Sunt produse demachiante destinate tenului uscat, iar dacă tu ai un ten gras atunci va trebui să eviți să folosești astfel de produse pentru că nu vei face nimic altceva decât să înrăutățești situația și să îți încarci inutil porii. Pentru curățarea tenul sensibil există produse demachiante potrivite. Eu mă împac foate bine cu gama Normaderm de la Vichi. Pentru curățarea tenului în profunzime folosesc pe lângă apa micelară și masca exfoliantă 3 în 1, care calmează tenul, elimină punctele negre și lasă tenul fin și plăcut la atingere.

Indiferent de tipul de ten este foarte important ca după curățare să se folosească o cremă hidratantă potrivită tipului de ten. Chiar dacă ai un ten gras sau cu predispoziție la îngrășare este esențial ca acesta să fie hidratat cu o cremă potrivită astfel încât pielea să fie elastică și plăcută la atingere.

Un alt factor important este schimbarea lenjeriei de pat săptămânal sau chiar și mai des dacă pe fața de pernă există urme de machiaj. O lenjerie curată înseamnă o piele curată. Degeaba îți cureți tenul dacă îți așezi fața pe o pernă prăfuită și murdară.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.