Câine sau pisică, aceeași iubire necondiționată

0

Animalele de companie aduc un plus de fericire în fiecare casă. Noua prezență trebuie să fie asumată de fiecare membru din familie, pentru că vorbim aici de o ființă cu nevoi care în schimb oferă multă, multă dragoste. Este foarte important să îți tratezi animalul de companie ca pe un membru al familiei. Iar pentru sănătatea tuturor este foarte important ca animăluțul de companie să beneficieze de tot ce e mai bun pentru o dezvoltare armonioasă, așa că vizitele regulate la cabinetul veterinar și hrana de bună calitate trebuie imperios să devină un mod de viață.

Este adevărat că un animăluț de companie înseamnă o grijă în plus. Dacă ai cățel și locuiești la bloc este foarte important să îl scoți la plimbare de cel puțin două ori în fiecare zi. Dimineața la fel ca tine are nevoi, iar un câine va ști că nu e voie în casă așa că are nevoie să iasă afară. Este foarte important să ai cu tine punguța pentru a aduna ce lasă în urmă. Nu uita că ce ție nu îți place, altuia nu îi face, așa că dacă ție nu îți place să calci în mizeria altor căței, respectă-i și tu pe cei din jurul tău evitând riscul ca alții să calce în mizeria cățelului tău. Mai trebuie să ții cont că nu întotdeauna condițiile meteo sunt prielnice și trebuie zilnic spălat pe lăbuțe. Mai ține cont că sâmbăta când vrei să dormi mai mult, cineva te așteaptă să îl plimbi. Mai ține cont că un cățel are nevoie de multă atenție din partea ta așa că joacă-te cu el și oferă-i iubirea ta, iar pentru un bonus poți să lcomanzi câteva dintre aceste accesorii câini absolut necesare. În ultimul rând nu omite să ții cont că vei primi înzecit iubire necondiționată.

Dacă ai pisică, ține cont că trebuie să îi cureți zilnic litiera cu nisip. Nu vrei să vină cu lăbuțele pline de mizerie prin casă, iar dacă nu o cureți la timp să știi că felinele în general sunt foarte pretențioase și să să nu te înfurii dacă ai parte de surprize neplăcute. Pisica oferă în general multă iubire și emană energie pozitivă, indiferent dacă ai adoptat o pisică maidaneză sau ai o pisică de rasă. Așa că dacă ai ales ca animal de companie o pisică cu siguranță vei avea parte de multă iubire. S spune că pisica simte atunci când omul suferă de anumite boli și se așează în acea zonă, toarce, iar prin acest proces absoarbe toată energia negativă. Nu știu cât este de adevărat dar știu că mă simt foarte relaxată atunci când pisica se așează în brațele mele și începe a toarce.

Am avut o perioadă și câine și pisică în apartament. În afară de faptul că erau geloși unul pe altul se înțelegeau bine. ”Disputele” apăreau în general în preajma noastră când unul primea ceva atenție. Erau chiar amuzanți că în ciuda ”certurilor” nu se răneau, iar seara nu o dată i-am surprins dormind împreună. Dispute mai apăreau și la masă când cățelul pândea mâncarea pisicii. Invers mai rar. Sofisticata era ceva mai pretențioasă, însă dacă se apropia de vasul lui, o fugărea.

Dacă în familie este și un copil, cu atât mai bine. Animăluțele joacă un rol foarte important în dezvoltarea psihică a copilului. Îi vor ajuta să fie mai prietenoși, toleranți, grijulii și responsabili. În plus va fi mereu casa plină de râsete și voie bună.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.