România mea frumoasă

0

România merită descoperită. Şi nu aşa oricum. Încearcă să priveşti România din alt unghi. Acea Românie pitorească, cu oameni calzi şi primitori, cu bucate tradiţionale alese şi peisaje mirifice! Să iei la pas ţara cu rucsacul în spate, pe bicicletă sau cu autorolota ori maşina prin zone mai puţin cunoscute.

Pandemia ne-a oferit şansa să ne cunoaştem mai bine ţara. Să încercăm să căutăm frumosul din fiecare regiune şi să încercăm să înţelegem că România oferă ceea ce i se oferă.

Dacă noi nu oferim respect, de ce avem aşteptări să fim respectaţi? Dacă noi aruncăm gunoiul unde nimerim, de ce ne aşteptăm ca priveliştile să nu fie umbrite de covoare de gunoaie? Doar pentru că nu este nimeni care să ne amendeze? Dar conştiinţa? Ea ce spune??? Nimic? Dacă nu există conştiinţă, bun simţ şi respect, atunci aţi trăit degeaba.

Bucuvină, plai cu flori!

Eu am copilărit în Bucovina într-un sătuc micuț din județul Suceava. Am alergat pe toloacă alături de copiii care cândva înveseleau ulițele, am făcut fel de fel de boacăne, am mers la săpat cartofi, la cules porumb, la tăiat fân alături de bunici. Ne-am adăpostit sub căpița de fân când ne prindea ploaia pe câmpuri, am fugit de multe ori prin grădină exact ca Nică la scăldat, iar iarna fie stăteam în camera de zi la războiul de cusut, fie pe uliță cu sania. Veneam în casă abia când eram uzi și înghețați și Doamne ce bine era când ne lipeam spatele de soba fierbinte. De sărbători ulițele huiau de vocile copiilor ieșiți la colindat, iar gazdele îi întâmpinau cu fel de fel de bunătăți. Am mâncat carne de la garniță cu mămăliguță, lapte proaspăt și derivate din lapte, ciorbă de găină pârlită la paie, plăcinte făcute în vatră. Iar gustul sarmăluțelor făcute de bunica și a tochiturii moldovenești nu o pot uita. Oare câți copii voi gusta din bucuriile pe care noi le-am trăit? O parte din sufletul meu, încă este acolo. Peisajele mirifice făceau parte din normalitate. Le-am redescoperit și înțeles cu adevărat abia când am plecat de acolo.

O mare parte din tradiții s-au păstrat. Oamenii calzi și primitori, peisajele mirifice, mâncarea gustoasă nu pot fi uitate. Iar dacă vrei să le descoperi caută și tu pensiuni Vatra Dornei, iar după primul concediu sigur vei dori să revii.

M-am suit în dealul Clujului…

Clujul l-am descoperit abia anul acesta, deși era de mult în plan să îl vizitez, însă de fiecare dată când aveam ocazia intervenea ceva. Anul acesta mi-am spus că voi trece peste orice piedică și voi petrece un week-end la Cluj. Iar dacă tot voiam să combn două dorințe, imediat după ce restricțiile a fost ridicate și s-a dat drumul la concerte, am mers la Cluj la festivalul FORM Your Days în Piaţa Unirii pentru a participa la concertul mult așteptat susținut de preferații mei de la Carla’s Dreams. Vremea nu a ținut cu noi, deoarece furtuna a început cu 5 minute înainte de concert. Efectiv zburau scaunele în toate direcțiile, iar după ce vântul s-a potolit a început să curgă cu găleta. Așa că determinarea și dorul de CSD ne-a făcut să revenim după două săptămâni. Însă nu regret deoarece am descoperit frumusețea acestui oraș în care aș reveni cu drag de fiecare dată. Dacă vrei să descoperi și tu Clujul, atunci merită. Înainte de asta, te invit să citești un articol despre principalele obiective turistice din Cluj!

Mândră și frumoasă-i Valea Prahovei

Chiar dacă de la București la Sinaia poți face chiar și 6 ore, merită. Au chiar și apă caldă, după cum Primăria Sinaia își promovează stațiunea. 😀

Sinaia e frumoasă indiferent de anotimp. Vara poate fi un refugiu pentru zilele caniculare din mediul urban, iar iarna colțul de rai al pasionaților de sporturi de iarnă. Toamna și primăvara spectacolul oferit de natură este fascinant, iar jocul de culori mirific.

Vă spun sincer. Sinaia a ajuns una dintre cele mei frumoase stațiuni din țară, iar fiecare clipă petrecută acolo te va încărca cu multă energie pozitivă.

Sinaia nu cred că are nevoie de o prezentare suplimentară așa că vă invit să dați share la articol. Strâng bani de elicopter. Sau măcar de o pensiune. Promit să vă primesc contra-cost. 😀

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.