Cea mai importanta carte din colectie: DEX-ul

0

Orice persoana ar trebui sa aiba macar o mini biblioteca personala pe care s-o revada ori de cate ori simte nevoia. De regula, orice iubitor de carti face cunostinta pe parcursul vietii sale cu cel putin 3 carti simbolice care vor oferi acelasi entuziasm ca la primul contact. Desi cartea denumita dex nu e intocmai cea mai populara achizitie dintr-o lista de cumparaturi, este una dintre cele mai importante.

Dictionarul explicativ al limbii romane nu e doar pentru incepatori, ci si pentru cei care isi doresc sa-si imbunatateasca cunostintele, pentru cei care considera la un moment dat ca au un lapsus sau pentru cei care uneori dau de o serie de cuvinte nemaintalnite, carora nu le cunosc intelesul. Asadar, un astfel de dictionar explicativ este o forma de afirmare a intelectului si o modalitate de progres, indiferent de varsta sau sex.

Nu e o rusine sa ai o astfel de carte in biblioteca proprie, insa e o adevarata rusine sa nu te poti exprima corect verbal sau in scris in limba ta materna. Si mai rusinos e sa te afli in miezul unei discutii mai mult sau mai putin formale si sa nu intelegi explicatiile sau intelesul unor cuvinte aparent banale. De altfel, necunoasterea unor notiuni iti poate aduce o serie de dezavantaje, caci cu cat esti mai informat, cu atat iti va fi mai usor sa asimilez o serie de lucru, sa raspunzi unor provocari cu argumente pe masura si sa fii la curent cu toate informatiile utile.

In plus, nici costurile nu sunt foarte mari, tinand cont ca vorbim de o carte de top sau chiar de o serie completa. D! Exista mai multe volume care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti abilitatile, care se completeaza impreuna si care ne descriu adevarata “identitate”. Nu e suficient sa detii o conexiune la internet si o serie de informatii ce deseori pot fi eronate. Cartea iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie si explicatiile aferente astfel incat sa poti asimila cu usurinta notiunile necesare.

Intra si tu pe universenciclopedic.ro si completeaza-ti biblioteca cu cel mai important dictionar al limbii romane, acum la pret special!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.