Cat de eficient este tratamentul vergeturilor cu laser?

0

Vergeturile pot sa apara oricand si la oricine, indiferent de varsta sau greutate. Chiar si barbatii pot avea vergeturi. Totusi, femeile sunt cele mai deranjate si afectate de aceasta problema estetica. Daca va complexeaza vergeturile si ezitati sa purtati la plaja costumul de baie sau sa purtati o fusta mai scurta, nu va faceti griji. Dermatologia a dezvoltat o solutie deosebit de eficienta: tratament vergeturi cu laser.

Cum functioneaza?

Vergeturile apar sub forma de dungi care va “desfigureaza” anumite parti ale corpului. Soldurile, fesele si sanii sunt zone afectate in mod deosebit de aceste probleme dermice.

Trebuie sa stiti ca vergeturile sunt rezultatul ruperii dermului, acest strat de piele care se afla intre epiderma si hipoderma. Dermul contine colagen, o molecula care confera pielii elasticitatea si rezistenta la rupere. Transformarile pe care le pot suferi corpurile femeilor, in special, pe parcursul vietii, le fac vulnerabile la aceste tulburari inestetice in 2 moduri:

– Sarcina sau cresterea in greutate ajuta la strangerea pielii. In ciuda rezistentei colagenului, dermul se poate rupe, iar atunci cand pielea se relaxeaza, aceste cicatrici initial purpurii capata o nuanta albicioasa pe masura ce se lumineaza.

O tulburare hormonala poate provoca o crestere a cortizolului. Excesul sau de productie determina o scadere a productiei de colagen, ceea ce face pielea deosebit de vulnerabila la rupere. Stresul este, de exemplu, o sursa de productie de cortizol.

Tratament laser vergeturi este cea mai potrivita solutie pentru a reduce aceste urme. Studiile au dovedit deja eficacitatea acestei metode, care consta in incalzirea pielii cu o raza de lumina care va stimula productia de colagen. Prin vizarea zonei afectate, dermatologul va putea ajunge la derm si poate modifica profund activitatea celulara pentru a obtine efectele dorite.

In functie de natura, forma si amploarea starii pielii, pot fi oferite diverse solutii. Aceasta decizie va fi a profesionistului din domeniul sanatatii care va stabili ce metoda va fi utilizata. Lungimea de unda a fasciculului propulsat va determina efectele acestui tratament. Puteti beneficia detratament laser cicatrici si vergeturi la clinici de specialitate, precum Yiara. Rezultatele vor fi peste asteptari. Acestea pot varia de la un pacient la altul, dar se pot realiza 1 sau 2 sedinte la un interval de 4-8 saptamani. Eficienta lor este de la cateva luni pana la cativa ani.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.