5 salate, perfecte pentru vară

0

Vara temperaturile crescute parcă taie pofta de mâncare. În primul rând preferăm să mâncăm ceva mai light. Apoi, la 35 de grade la umbră, numai în bucătărie nu vrem să intrăm, așa că alternativa unui meniu rapid, sănătos și bogat în nutrienți este o salată răcoritoare și hrănitoare.

Salata de roșii cu brânză

Salata de roșii poate fi ușor combinată și cu alte legume de sezon, așa că nu are nevoie de cantități standard pentru a atinge perfecțiunea. Ai nevoie doar de legume proaspete, dacă se poate chiar din grădină. Dozajul se face după gust. Eu spre exemplu prefer salata doar cu roșii, ceapă și brânză, peste care adaug puțină sare și ulei de măsline, soțul meu preferă să adauge și castraveți și ardei. Pentru un strop de savoare, salata simplă de roșii cu brânză, poate fi asezonată cu câteva frunzulițe de busuioc proaspăt sau oregno. Salata de roșii este foarte gustoasă, rapid de preparat și foarte important! Nu ai nevoie de aragaz.

Salata de vinete

Oare cine nu iubește salata de vinete? Chiar dacă necesită gătire, salata de vinete este o alegere excelentă pentru o zi călduroasă de vară. Vinetele sunt excelente în această perioadă, spre deosebire de toamna, când sunt pline de semințe și puțin cam amare. Eu prefer să coc vinete în fiecare week-end, iar surplusul îl pun în caserole și îl așez la loc de cinste în lada frigorifică. Dacă am poftă și nu am posibilitatea de a porni grătarul, pur și simplu scot un pachet ți îl prepar. Pentru a ieși albe și gustoase, vinetele se pun imediat ce sunt scoase de pe grătar în apă rece. Se schimbă apa pe măsură ce se încălzește, iar miezul tot în apă rece se ține, până se răcește. Se scurg apoi foarte bine de zeamă. Se freacă cu sare și ulei după gust. Se adaugă ceapa tocată mărunt sau usturoiul pisat și după gust, puțină maioneză.

Salată de castraveți

Castraveții, la fel ca roșiile sunt ușor de adaptat și reinventat în fel de fel de rețete delicioase. Mie imi plac atât castraveții simpli, cu puțină ceapă și mărar peste care adaug un dresing din ulei, oțet și sare. Însă atunci când prepar salata ca garnitură la o salată, prefer să pun puțin usturoi și iaurt.

Salată de cușcuș

Bogat în vitamine și seleniu, dar sărac în calorii, cușcușul este perfect pentru un prânz delicios, hrănitor și ușor de preparat. Este gata în doar 15 minute și poate fi consumat chiar și rece. În salată puteți adăuga ce combinație de legume preferați: ceapă, morcov, ardei, ciuperci, dovlecel. Rețeta este simplă. Într-o cratiță mai mare se pun legumele la călit în puțin ulei. Se sărează pentru a se înmuia și pentru a căpăta o crustă aurie, după care se adaugă cușcușul și apa. Apa se folosește dublu față de cantitatea de cușcuș. Acesta se va umfla, mărindu-și volumul. De exemplu, la 250 grame de cușcuș se va folosi 500 ml de apă. Se amestecă, iar după ce cușcușul este gătit se oprește focul. Puteți asezona rețeta cu mărar verde, roșii tocate mărunt și castravete.

Salată orentală

Una dintre salatele mele preferate este salata orientală. Unii ar spune că este o bombă calorică. Eu aș spune că este o explozie de gust, mai ales când avem ingrediente proaspete direct din grădină. Eu prefer următoarea metodă. Cât timp fierb cartofii și ouăle, toc ceapă roșie julien și o pun la marinat într-un castron mare împreună cu puțină sare, ulei de măsline și oțet. Tot atunci adaug și măslinele. Cartofii și ouăle după ce au fiert, se răcesc, se toacă și se adaugă la salată. Ouăle le las întotdeauna deasupra pentru a nu se sfărâma prea tare. Mie imi place sa adaug la această salată și ceapă verde și puțin pătrunjel, ingrediente pe care le presar după ce salata este gata preparată și răcită.

În ceea ce privește desertul, prefer de fiecare dată o înghețată, un profiterol, clătite, papanași sau un chec pufos și rapid de preparat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.