Activități îndrăgite de copii

0

Anul acesta băiețelul meu a încheiat al treilea an de grădiniță. Din păcate nu cum ne-am fi dorit noi toți, ținând cont de faptul că traversăm o perioadă nedorită și care cu siguranță va rămâne în istorie. Din fericire suntem sănătoși, iar asta este tot ce contează.

Grădinița online a decurs destul de bine. Asta în condițiile în care este un copil receptiv, iar el alfabetul îl știa deja. Din păcate însă lipsa de socializare și-a pus amprenta, iar interesul față de ce înseamnă activități școlare a scăzut semnificativ.

Ca să facem față situației, a trebuit să ne axăm mai mult pe activități care îi fac plăcere. Iar lui îi place foarte mult să picteze, pasiune descoperită recent. Așa că printre liniuțe, bastonașe, litere și calcule ușoare, pictăm. Am descoperit o paletă de acuarele bine pigmentate, ușor de folosit și cu un design atrăgător pentru copii pe Publishing Office, un site de birotică și papetărie de pe care puteți comanda atât rechizite pentru copii cât și diverse produse necesare în desfășurarea activității de birou, indiferent dacă lucrezi de acasă sau nu.

Chiar dacă magazinele s-au deschis, nu îmi face prea multă plăcere să stau să le colind din cauza obligativității de a purta mască. Am astm bronșic, iar masca reprezintă un adevărat chin, așa că prefer să evit locurile aglomerate sau locurile în care masca este obligatorie.

Shopping mutat online

Este adevărat că plasam comenzi destul de des și înainte online. Însă acum doar alimentele de bază le achiziționez din magazin.  Și pentru că sunt de părere că situația actuală a fost un prag către comerțul viitorului, m-am adaptat ușor situației. Este mult mai comod să comand cele necesare din fața laptopului, la aer curat și o cafea aromată lângă mine, iar mai apoi să primesc coletul direct acasă. În plus comanda am plasat-o împreună, așa că cel mic abia a așteptat să îi vină paleta de culori.

Ultima comandă de la Punlishing Office a constat într-o paletă de acoarele de la Primo, un bloc de desen, un pix pilot și 3 markere permanente, pentru că anul acesta dorim să reluăm activitatea apicolă, să asamblăm câțiva stupi, să îi vopsim și personalizăm. Iar contururile le voi trasa cu markerul, iar mai apoi voi picta cu vopsea.

De acuarele, copilul este foarte încântat. La fel sunt și eu, iar până la a picta stupii, îl las să își transpună imaginația pe hârtie, așa cum simte el. Important este ca ceea ce face să fie din plăcere. Nu am așteptări de mare pictor, însă mă bucur când am un copil fericit. Asta în cazul în care își fac apariția pe aici critici de artă. Iar dacă mă întrebați pe mine, o să spun că îmi plac desenele chiar foarte mult. Arta nu se discută.

Activități casnice, tot împreună!

Markerele permenente cu vopsea, comandate de pe site, sunt de la Edding. M-am bucurat să aflu că pe site se găsesc mai multe culori și mai ales că am găsit și alb. Chiar aveam nevoie de unul alb, pentru a trasa sau marca linii pe nuanțe închise. Acestea sunt rezistente la apă și pot fi folosite pe aproape orice tip de material cum ar fi metalul, lemnul, sticla, plasticul sau cauciucul. Se usucă rapid și nu se întinde. Au o gamă vastă de întrebuințare. Pot fi folosite pentru marcare, etichetare, decorare sau colorare. Pot fi folosite inclusiv pe rosturi pentru mici corecturi sau pentru pictat icoane pe sticlă.

Practic, cu ajutorul acestora orice activitate este mai ușoară. Mi-am propus ca la următoarea comandă să achiziționez și un marker auriu și să pictez o icoană pe sticlă împreună cu copilul meu. Sunt sigură ca i-ar face plăcere să se implice într-o astfel de activitate.

Citim împreună

Poveștile de noapte bună sunt nemuritoare. Alegem povești scurte care să nu plictisească și încercăm să le citim împreună. Copilul chiar prezintă interes. Nu știe să citească cursiv, dar recunoaște literele, iar cuvintele scurte a învățat să le citească. În ritmul acesta, dacă o să continuăm așa în această vacanță, la clasa pregătitoare ne va fi mult mai ușor în toamnă să facem față cerințelor.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.