Mai țineți minte bibliotecile acelea vechi care ocupau un întreg perete? Și nu erau neapărat pline cu cărți. Erau pline cu de toate. De la haine, la bibelouri, vase care nu mai aveau loc în bucătărie, electrocasnice folosite rar, pahare din cristal, obiecte de colecție. Denumirea de bibliotecă era generică. Când spui bibliotecă gândul te poartă spre lumea cărților.
Acum bibliotecile „cu de toate” nu mai sunt la modă. Cărțile și-au recâștigat statutul printr-un loc doar al lor. Se poartă mobila minimalistă, corpuri mici, suspendate sau dulapuri așezate strategic în anumite părți ale camerei astfel încât să arate cât mai bine și să creeze efectul de spațiu. Mai mult decât atât, la modă sunt obiectele de mobilier hand made, care oferă o notă în plus de personalitate încăperii.
Cu puțină pricepere și imaginație, poți crea obiecte de mobilier de senzație. Mai ales în această perioadă, când reciclarea este un must have.
Dacă ești în căutare de idei despre cum să construiești o bibliotecă, atunci nu ezita să cauți tutoriale pe internet.
Poți folosi elemente din vechea bibliotecă, un sertar vechi, o scară veche, paleți sau orice alte materiale disponibile din care poți confecționa biblioteca dorită. Îi poți da forma dorită, punându-ți astfel amprenta asupra lucrării. Sau poți să îți confecționezi biblioteca de ce dimensiuni dorești pentru un anumit spațiu, sau astfel încât să aibă loc întreaga colecție de cărți.
Recondiționarea mobilei vechi rămâne însă mai ușor de realizat. Iar activitatea este una plăcută. În plus pot participa și copiii. Obiectele de mobilier pentru a prinde viață trebuiesc reparate. Așa că ai nevoie de cuie, ciocan, clește sau o autofiletantă și holtșuruburi. Pe lângă acestea ai nevoie de un șmirghlel fin, lac sau vopsea, multă imaginație și spor.

Pentru copii activitatea este extrem de distractivă, educativă și motivantă. Cu atât mai mult cu cât obiectele de mobilier recondiționate vor fi folosite chiar de ei. Dacă ai un birou vechi, acum ai șansa să îi dai viață. Astfel copilul va fi și mai motivat să își facă temele, mai ales dacă și-a adus considerabil aportul la recondiționarea lui. Va fi o satisfacție să își facă temele la noul birou și nerăbdător să le arate colegilor ce a realizat.

Nu îți limita imaginația și lasă-ți și copiii să experimenteze. Cu puțină imaginație și pricepere, puteți transforma obiectele banale de mobilier în adevărate opere de artă. Mult succes!