In timp, odata cu inaintarea in varsta, pielea si muschii fetei isi pierd tonifierea. Printre cele mai cunoscute si raspandite proceduri de chirurgie plastica menite sa elimine semnele imbatranirii este liftingul facial sau facelift. In Romania, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la https://www.dr-renert.com/lifting-facial. Se duc cu incredere la clinici precum cea a Dr. Gad Renert. Serviciile si rezultatele oferite sunt impecabile si schimbarile sunt vizibile in fiecare persoana care trece pragul clinicii, indiferent de interventia pe care o aleg pacientii.

Ce este totusi un lifting facial?

Cuvantul „lifting” in engleza inseamna „to go up”, iar aceasta tehnica chirurgicala consta, pe de o parte, in repozitionarea corecta a structurilor faciale care tind sa cada, iar pe de alta parte, sa intinda pielea fetei si a gatului, pentru a reduce ridurile si laxitatea pielii. Obiectivul liftingului este sa intinereasca si sa imbunatateasca caracteristicile prin intinderea pielii si a muschilor din zona. Faceliftul trateaza cele mai profunde structuri ale tesutului facial si poate fi efectuat singur sau in combinatie cu alte tratamente de medicina estetica sau chirurgie, cum ar fi chirurgia pleoapelor (blefaroplastie) sau lipofilling.

Multi medici esteticieni au denumit aceasta procedura drept interventia numarul 1 pentru intinerirea fetei si a gatului. Este recomandat pentru a fi efectuat de la 40-45 de ani, chiar daca nu exista o varsta minima pentru a efectua aceasta interventie. Insa ceea ce conteaza cel mai mult este aspectul fetei si starea de sanatate a pacientului.

Intr-adevar, barbatii si femeile cu varsta de peste 70 de ani pot fi supusi acestei proceduri doar in codnitii exceptionale. In general, cele mai multe solicitari pentru ridicarea fetei provin de la pacientii cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani, dar daca starea de sanatate si conditia fizica o permit, interventia poate fi efectuata si la pacientii mai in varsta. Acelasi principiu este valabil si pentru cei mai tineri pacienti. Incepand cu varsta de 40 de ani, s-ar putea sa se prezinte conditii de pierdere a tonusului pielii, care pot fi tratate cu un facelift sau un mini facelift.

Cei mai buni candidati pentru intinerirea faciala sunt pacientii a caror piele faciala incepe sa se lase, dar care pastreaza in continuare un grad bun de elasticitate. Este important ca pacientul sa fie realist in ceea ce priveste rezultatele faceliftului. Faceliftul va oferi un aspect mai bun fetei, dar nu va face posibila intoarcerea in timp pentru a face minuni.

Cum sa alegeti un chirurg pentru un facelift?

Nu ne vom obosi niciodata sa repetam cat de fundamentala este alegerea chirurgului inainte de a efectua o interventie chirurgicala. Dr. Gad Renert este specializat in chirurgie plastica si reconstructiva. Acesta are o experienta dovedita si rezultatele oferita au fost, intotdeauna, remarcabile.

Cum va avea loc prima vizita?

In timpul primei consultari, chirurgul va analiza forma fetei si structurile sale osoase, pentru a va oferi o solutie adaptata cazului dumneavoastra. In plus, specialistul va evalua cu atentie starea de sanatate a pacientului pentru a determina factorii de risc si, astfel, daca poate continua sau nu procesul. Acesti factori pot include hipertensiune, diabet, boli cardiovasculare, coagulare sau probleme de vindecare.

In cadrul acestei prime vizite, chirurgul va va explica in detaliu diferitele tehnici de ridicare disponibile si va va spune exact despre cursul interventiei chirurgicale, tipul de anestezie utilizat, posibilele riscuri chirurgicale si pretul total al interventiei. In plus, in timpul acestei vizite, specialistul va va oferi, de asemenea, toate informatiile necesare inainte de a efectua operatia: de la instructiunile referitoare la dieta care trebuie urmata cu cateva zile inainte de operatie, pana la sugestii pentru furnizarea corecta a medicamentelor si vitaminelor.

Este important sa informati chirurgul despre medicamentele pe care le luati sau despre obiceiuri precum fumatul si consumul de alcool. Exista numeroase riscuri legate de tutun: nicotina este o substanta vasoconstrictoare, care reduce aportul de sange si creste astfel riscul de necroza, favorizand aparitia cicatricilor care pot desfigura pacientul.

Nu uitati sa adresati chirurgului toate intrebarile dvs., sa va impartasiti indoielile si asteptarile dvs. cu privire la interventia din prima vizita, pentru a va putea linisti si explica toate posibilitatile oferite de operatia estetica pentru a se adapta nevoilor dvs.

Cum functioneaza procedura facelift?

Ca orice alta procedura de chirurgie cosmetica, aceasta va fi efectuata intr-o sala de operatie echipata. Aceasta operatie se efectueaza sub anestezie generala sau sub anestezie locala cu sedare, asa cum este indicat de chirurg. Interventia chirurgicala dureaza in jur de 2-3 ore si necesita de obicei o sedere peste noapte in spital. Va recomandam intotdeauna sa mergeti la clinica cu cineva in care aveti incredere.

Mai intai pacientul este anesteziat, apoi chirurgul va face o incizie in regiunea temporala, in spatele urechii, pentru a indeparta o mica fasie de par. Daca este necesara si o ridicare a fruntii, se va face si o incizie in partea superioara a regiunii frontale, pentru a ascunde cicatricile de pe marginile scalpului. Aceasta procedura permite chirurgului sa ridice pielea de pe fata si sa o intinda, intinzand muschii pielii in sus. In cele din urma, excesul de piele si grasime este indepartat si tesutul este suturat.

Odata terminata operatia, se aplica bandaje de compresie, care ajuta la mentinerea compresiei in zona tratata pentru a reduce umflarea si, in acelasi timp, pentru a proteja ranile.

Rezultatele vor fi foarte bune, daca veti respecta intocmai indicatiile medicului. Pentru mai multe infromatii, intrati pe site-ul clinicii dr-renert.com.

De Guest

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.