Cum îngrijim pielea în sezonul rece

1

Chiar dacă în ultimul timp vremea ne cam joacă feste și este ceva mai cald ca în mod normal, tenul tot are nevoie de o atenție deosebită și o îngrijire adecvată sezonului rece. Cu atât mai mult cu cât oscilațiile de temperatură ne cam pun în dificultate. Așa că este foarte important ca în această perioadă să se pună accent în mod special pe hidratarea pielii deoarece frigul și vântul rece usucă foate ușor pielea. Cel mai afectat este tenul, asta pentru că este și cea mai expusă zonă a corpului. Ce poți face pentru a evita uscarea tenului? O cremă hidratantă pentru față face minuni!

Cum alegem crema potrivită.

Chiar dacă tenul are tendința de a se usca din cauza frigului, nu trebuie să omiți faptul că un asfel de produs trebuie să fie folosit în funcție de tipul de ten. Asta pentru că utilizarea unui produs nepotrivit poate crea neplăceri suplimentare. Medicii dermatologi recomandă în sezonul rece  o cremă hidratantă cu bază grasă, pe bază de ulei. Asta deoarece aceasta este bine absorbită de piele.

Însă dacă ai un ten gras, atunci va trebui să eviți să folosești o astfel de cremă și să utilizezi o cremă hidratantă cu apă la bază. Atenție însă Și tenul gras are nevoie de hidratare. Un ten gras nu înseamnă un ten hidratat. Așa că este foarte important să îi acorzi o atenție deosebită.

Specialiștii recomandă în sezonul rece utilizarea cremelor care conțin vitamine și de preferat fără parfum pentru a evita iritațiile. Cum sunt cele de la Bioderma de exemplu. Vitamina C și Vitamina E sunt antioxidanți cu rol reparator și protector și au un rol important în menținerea unui ten sănătos.

Nu trebuie omis faptul că tenul în continuare trebuie curățat cu lapte demachiant atât seara înainte de culcare pentru îndepartarea urmelor de machiaj de peste zi sau a prafului, dar și de dimineață înainte de machiaj pentru îndepărtarea urmelor de sebum.

Un alt aspect de care trebuie ținut cont este protecția solară. Este greșit conceptul precum căruia aceste creme trebuie să le utilizăm doar vara și doar la plajă. Pielea are nevoie de protecție solară tot timpul, indiferent de sezon. Așa că o cremă hidratantă cu SPF este foarte importantă.

Protecția buzelor în sezonul rece

balsam buze notino

Frigul nu afectează doar tenul ci si buzele. Ba chiar buzele sunt mult mai afectate decât tenul dacă nu sunt bine didratate. Din cauza frigului, buzele crapă foarte ușor, iar acest inconvenient nu este doar o problemă estetică. Buzele crăpate sunt și foarte dureroase. Așa că un balsam de buze este un adevărat must have. Mie nu îmi lipsește din geantă un balsam de buze Nivea. Îl folosesc de fiecare dată când trebuie să ies din casă, dar și pe parcursul zilei de câte ori simt nevoia de un plus de hidratare.

Alimentația

Nu trebuie să omitem nici alimentația în sezonul rece. Adoptarea unui regim alimentar sănătos nu contribuie doar la creșterea imunității ci și la sănătatea pielii. Consumul de alimente bogate în minerale, vitamine și antioxidanti este esențial. În plus un echilibru în ceea ce privește alimentația contribuie și la îmbunătățirea stării de spirit.

Se spune că ianuarie este cea mai depresivă lună. Hai să contrazicem studiile. Cum se zice „Mens sana in corpore sano.”

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.