Întrebări pe care sigur ți le-ai pus în timpul sarcinii

0

Totcmai ce ai aflat că vei fi mămică și mai mult ca sigur ai foarte multe întrebări. În primul rând, felicitări! Ai primit unul dintre cele mai prețioase daruri de la viață. Vestea venirii pe lume a unui copil cu cât este de minunată, cu atât este de încărcată de emoții și griji care simți că te copleșesc. Și multe întrebări care nu-ți dau pace.

Oare va fi bine? Oare nu vor apărea complicații? Oare nașterea va decurge normal? Oare va fi sănătos? Ce va fi, băiat sau fată? Oare după ce nasc voi fi capabilă să îi ofer tot ce are nevoie? Și lista de întrebări continuă. Toate acestea răsună haotic în capul tău. Iar dacă suplimentar ai parte și de o sarcină grea, trăirile emoționale ating apogeul.

O altă curiozitate este legată de data nașterii. Data probabilă o vei afla chiar de la medicul tău chiar de la primul control medical. Însă poți afla și folosind acest calculator pentru sarcina pe saptamani! Cel mai simplu este să numeri 40 de săptămâni de la de la începutul ultimului ciclu menstrual.

Sunt reacții absolut normale și tot ceea ce trebuie să faci este să încerci să te relaxezi și să îți descoperi corpul care va suferi de la o săptămână la alta modificări. Poți urmări aici cum evoluează sarcina pe săptămâni penteu a reuși să te bucuri așa cum se cuvine de această perioadă frumoasă din viața ta. Însă cel mai important. Mergi la medic și urmează toate sfaturile date de acesta. Pune orice întrebare care te frământă și semnașizează orice  schimbare care îți pare neobișnuită.

Sarcina este împărțită în săptămâni, acestea trecând prin etape de evoluție care duc la împărțirea sarcinii în trimestre. De exemplu în săptămâna a 6-sea, embrionul are deja aproximativ 4-5 cm, iar principalele organe încep să se dezvolte. De atunci poți auzi primele bătăi ale inimii. Iar momentul este unul emoționant, un moment care din experiență spun trebuie trăit de ambii părinți.

Foate important este să urmezi toate sfatele oferite de medicul ginecolog care îți va urmări sarcina. Acesta îți va măsura tensiunea, te va cântări, îți va recomanda un set de analize de sânge, test de urină precum și un test Babeș Papanicolau. Tot acesta îți va recomanda si o ecografie pelvină pentru a stabili diagnosticul biometric de sarcină, vârsta sarcinii, localizarea, dacă este vorba de o sarcină unică sau multiplă.

Ecografii vei face apoi la un interval de 4-6 săptămâni în funcție de evoluția sarcinii, iar în al doilea trimestru de sarcină ți se va recomanda o ecografie mai complexă, denumită în termeni de specialitate morfologie fetală prin care se va stabili dacă fătul se dezvoltă normal sau dacă exisă anumite afecțiuni fetale, placentare sau uterine.

Este foarte important ca în timpul sarcinii să adopți un stil de viață sănătos, fără excese. Nu mânca mai mult decât trebuie după mitul conform căruia trebuie să mănânci pentru doi. Mănâncă normal cantitativ, dar sănătos. Renunță la consumul de alcool și tutun, fă mișcare  dar doar la indicațiile medicului și fii fericită.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.