Intr-o perioada in care pe Internet poate posta absolut oricine informatii despre diverse subiecte, sa extragi detaliile cu adevarat importante este o adevarata provocare! Acest lucru este valabil si daca te pregatesti sa dai nastere unui copil si iti doresti sa afli cat mai multe despre ce inseamna sarcina, nasterea si alte procese care au loc in timpul si dupa aceste momente.
Asadar, este bine sa te consulti, in primul rand, cu medicul tau. Acesta iti va oferi cele precise informatii, iar relatia pe care o ai cu el trebuie sa fie una deschisa, bazata pe incredere si comunicare. O alta sursa foarte buna prin care poti afla detalii utile sunt femeile apropiate din viata ta, precum mama, bunica sau prietenele apropiate, care au trecut dat deja nastere unui copil si care iti vor povesti din experientele proprii. Bineinteles, nu trebuie sa renunti cu totul la articolele pe care le gasesti in online, ci sa verifici cu atentie sursele. De exemplu, site-urile precum Babystem au sectiuni de blog foarte interesante, construite cu ajutorul specialistilor pentru femeile gravide si pentru cele care sunt deja mamici!
Descopera 4 mituri pe care nu trebuie sa le crezi cand aduci pe lume o noua viata
⦁ Celulele stem pot fi stocate numai 18 ani
Exista foarte multe mituri ce au ca subiect celulele stem, iar printre acestea se numara si cel legat de perioada in care acestea pot fi stocate. De obicei, dupa ce copilul ajunge la varsta la care este considerat adult, laboratorul solicita schimbarea titularului, adica prelungirea sau modificarea contractului cu numele parintilor in cel al copilului. Acest termen nu reflecta valabilitatea sau viabilitatea celulelor! Intra si citeste aici detaliile despre recoltarea celulelor stem in Romania si despre stocarea acestora in cele mai bune laboratoare din lume. De asemenea, vei descoperi toate informatiile necesare despre contract si perioadele pe care acesta se poate semna!
⦁ Sportul poate afecta negativ sarcina
Miscarea fizica nu este interzisa in sarcina, ba chiar este recomandata de medici si specialisti! Daca ai avut o viata activa, in care faceai sport regulat, inainte de a ramane insarcinata, nu exista niciun motiv pentru care sa te opresti acum. Chiar si in cazul in care nu obisnuiai sa ai activitate fizica intensa, dar vrei sa te mentii in forma pe perioada sarcinii, apeleaza la serviciile unui antrenor personal specializat in gimnastica prenatala!
⦁ Cat timp esti gravida, trebuie sa mananci pentru doi
In ceea ce priveste cantitatea, acest lucru este complet fals! Bebelusul se hraneste cu nutrientii extrasi de organism din mancare, ceea ce inseamna ca mai importanta este calitatea preparatelor decat cantitatea lor. Ingredientele proaspete, naturale si cat mai diversificate sunt cheia spre o sarcina sanatoasa si o dezvoltare armonioasa a bebelusului. Este normal sa cresti in greutate cat timp esti gravida, insa kilogramele multe, acumulate rapid, fac mai mult rau decat bine. Pe langa disconfortul fizic, acestea pot conduce catre probleme de sanatate foarte usor de evitat cu putina atentie din partea ta!
⦁ Trebuie sa incetezi relatiile sexuale cu partenerul tau
Fals! Daca te simti bine si totul decurge perfect, apropierea intima cu sotul sau iubitul tau poate aduce numeroase beneficii! Nu trebuie sa iti faci griji pentru bebelus. Acesta este protejat de sacul amniotic si de placenta, astfel incat este imposibil sa aiba de suferit. Din contra, hormonii care se elibereaza in corpul tau in timpul actului sexual, numiti si hormoni ai fericirii, vor aduce relaxare si faciliteaza lipsa stresului!
Acestea sunt doar cateva informatii pe care este posibil sa le auzi, dar pe care nu trebuie sa le crezi! Daca ai indoieli, discuta cu medicul care te tine sub observatie pe perioada sarcinii si vei afla raspunsul la intrebarile tale! Bucura-te de aceste noua luni si evita grijile inutile!
Dupa parerea mea, este un articol foarte bine documentat. Mi-a atras atentia partea cu alimentatia viitoarei mamici (defect profesional, probabil 🙂 ). sunt de aceeasi parere, desigur ca viitoare mamica va lua cateva kg in plus si este perfect normal, insa pentru sanatatea copilului este indicat ca greutatea mamei sa se pastreze in anumite limite considerate normale.