Optimizarea spațiului într-o baie mică.

2

Una din cele mai mari probleme ale apartamentelor din zonele aglomerate sau fostele zone industriale urbane este spațiul. Înainte de revoluția a fost o perioadă în care s-a construit masiv, iar majoritatea apartamentelor erau de mici dimensiuni. Doar cu puțin noroc reușeai să îți iei apartament într-o zonă bună, iar dacă voiai și unul spațios trebuia să cunoști pe cineva care să te ajute să îl obții. Acum dacă dispui de anumite sume de bani, poți să-ți construiești un imperiu.

Vechile apartamente comuniste sunt printre primele căutări în rândul tinerilor căsătoriți fără sprijin financiar. Asta pentru că, hai să fim cinstiți… Pentru a obșine un apartament nou, ori ai bani cash și îți cumperi ce vrei unde vrei, ori te înscrii pe o listă de așteptare pentru un ANL și ieși la pensie așteptând. Sau la fel ca în trecut… cunoști pe cineva pentru că încă sunt la modă zonele rezidențiale ocupate de copii săraci cu tați bogați. Dar hai să nu ne îndepărtam de subiect.

Ți-ai luat un apartament mic într-un vechi bloc comunist pentru că atât ți-ai permis. Următorul pas este amenajarea lui… asta dacă mai ai cu ce. Dar dacă nu ai, mai faci un împrumut și îți creezi măcar parțial confortul dorit. Bineînțeles că primele pe care le iei în colimator sunt baia și bucătăria. Mai ales baia pentru că sigur îți crează repulsie cada aceea veche din fontă care parcă îți ocupă toată baia, dar când vrei să te relaxezi realizezi că nu încapi în ea chiar dacă ai 1,60 m și doar 50 kg. Și cu siguranță nu îți face plăcere să vezi mozaicul de pe jos și nici faianța aia albă și ciobită. Clar trebuie să bagi de urgență baia în renovare.

Optimizarea spațiului dintr-o baie mică.

Sursă foto: https://tettu.ro/wp-content/uploads/2017/08/090lnfdg%C8%99zgnf.jpg

Baia de la bloc nu poate fi mărită. Poate bucătăria o mai unești cu holul, dar baia nu. Atât ți-e spațiul, te încadrezi în el. Ce faci? Dacă și-ai luat apartament vechi sigur nu-ți permiți un designer de interior care să îți ofere sugestii contra cost. Trebuie ca tu să îți creionezi ideile în funcție de spațiu, buget și nevoi. Primul pas este să cauți pe internet idei de renovare pentru băi moderne și mici. Inspirația fie cu tine, că idei găsești cu duiumul.

Cadă sau duș?

O cabină de duș normală (fără fel de fel de funcții speciale) ocupă mult mai puțin spațiu chiar și decât o cadă pe colț. În plus nu vei face nici abur în toată baia, așa că dacă stai prost cu umiditatea în locuiță optează pentru o cabină de duș pe care să o montezi pe un colț de preferat pe peretele unde ai și geam sau aerisire.

Dacă ții musai să ai o cadă în locuiță, atunci alege una pe colț. Avantajul unei căzi este că poți face și o baie relaxantă cu spumă, dar poți oriând să te și bucuri de un duș rapid.

Grupuri sanitare cu picior sau suspendate?

Când vine vorba de chiuvetă, atunci situația te cam obligă ca în acest caz să alegi una suspendată. Eu una aș opta pentru o chiuvetă suspendată indiferent de situație. Este mai modernă și poți folosi spațiul de sub ea depozitând diferite produse de curățenie.

Pentru montarea unui vas de toaletă suspendat însă poate fi mai dificilă, asta din cauza poziționării scurgerii. Însă nimic nu este imposibil. Chiar dacă nu folosești neapărat spațiul de sub vasul de toaletă, macar îți e mai ușor să faci curat și arată modern.

Rafturi poziționate strategic.

Într-o baie mică, fiecare colțișor contează. Dacă ai optat pentru o cadă, folosește spațiul de pe pereții laterali ai acesteia montând diferite rafturi păe care să îți așezi produsele de îngrijire. În plus le vei avea mereu la îndemână.

Folosește spațiul de deasupra vasului de toaletă. Poți monta cam la 1m jumătate de vasul de toaletă mai multe policioare pe care poți așeza prodese de îngrijire, curățenie sau chiar prosoape.

Ideal este să montezi un dulăpior cu rafturi până la tavan pentru a putea așeza chiar și anumite produse pe care le folosești mai rar. Nu îți face griji că nu vei ajunge la ele. Un scaun îți va rezolva cu siguranță problema. Ideal este ca în partea de sus să așezi anumite produse dezinfectante care nu sunt folosite decât periodic, mai ales dacă în locuință ai și copii mici.

Mai multe idei pentru a amenaja orice tip de spațiu mic, găsești aici!

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.