Auzim des sintagma „nu judeca o carte după copertă”. La ce face referire, toți știm. Mai exact „conținutul contează, nu ambalajul”. Da. Este perfect adevărat că cel mai important este conținutul. Dar dacă acel conținut este prost ambalat, atunci poți să-i spui adio.

Rolul ambalajelor!

Există mai multe tipuri de ambalaje, însă toate au un numitor comun. Rolul ambalajelor e foarte important. Acesta are la bază 3 criterii esențiale: să protejeze, să informeze și să atragă! Din acest motiv se investește destul de mult în modul în care se prezintă un produs anume.

Să luăm exemplul conservelor. Cutiile metalice de la raft poate că nu sunt foarte prietenoase din punct de vedere estetic, însă rolul lor este de a păstra conținutul în condiții optime de consum. Mai exact, acestea sunt închise ermetic, opace, iar pe eticheta inscripționată găsim detalii despre produs: denumire, ingrediente, producător, data și lotul fabricației, termen de valabilitate și alte informații relevante despre acesta. Cât de important este ambalajul? La fel de important ca și conținutul.

Ambalajul în acest caz nu permite nici măcar aerului să pătrundă în interior, astfel produsul dacă este depozitat la o temperatură optimă va putea fi consumat fără probleme până la data expirării. Pentru a atrage, producărorii au adus îmbunătățiri suplimentare acestor tipuri de ambalaje. Le-au dotat cu cheiță pentru a fi mai ușor de desfăcut și unii dintre ei folosesc chiar un ambalaj suplimentar care constă într-o cutie de carton inscripționată cu ce este și pe cutia de tablă.

Cutia poate oferi un aspect mai estetic, însă și o protecție suplimentară împotriva prafului. Pentru că mulți dintre noi, uităm să trecem conserva pe sub jetul de apă înainte să o desfacem. Chiar dacă în primă fază conținutul este protejat de praf și microbi, în momentul în care deschidem cutia, dacă aceasta nu este curățată mai înainte, conținutul va intra în contact cu microbii de pe suprafața exteioară a capacului.

Când vine vorba de aspect, putem lua exemplu cutiile de bomboane. O cutie de bomboane cu un aspect deosebit, nu numai că va îndeplini rolurile standard, ci poate fi oferită fără probleme cadou, fără a avea nevoie de ambalaj suplimentar.

Ambalajele și transportul

Mediul online ne oferă multe posibilități. De la a comunica oricând cu cei dragi până la a comanda tot ce îți dorești și de unde dorești. Dar nu putem expedia un colet fără un ambalaj de protecție? Altfel riscăm să deteriorăm conținutul. Mai ales în cazul produselor fragile. Nu cred că îți dorești să comanzi un smartphone și să primești în schimb un „spartphone”.

Dacă ai un magazin online, atunci pentru a onora corespunzător toate comenzile, va trebui ca produsele să le ambalezi corespunzător astfel încât să nu se deterioreze în timpul manipulării și transportului. Să nu uităm că și curierii sunt oameni, că drumurile sunt pline de gropi, iar clientul nu este nevoit să plătească un produs distrus. Și nici tu nu-ți dorești asta, pentru că în cele din urmă, paguba tot a ta este.

Cum ambalezi corect un produs?

Dimensiunea cutiei este foarte importantă. Dacă vorbim de produse nefragile, aceasta trebuie să fie exact cât dimensiunea produsului sau cu puțin mai mare.

În cazul produselor fragile, atunci produsul trebuie ambalat cu atenție în folie cu bule! Aceasta va proteja obiectul de șocuri mecanice, praf, zgârieturi, contact cu apa. În plus, folia poate fi folosită și pentru depozitarea produselor fragile pe o perioandă mai lungă într-un depozit. Nu uitați de eticheta cu „fragil”!

Pentru o notă în plus de profesionalism, poți folosi pentru sigilarea cutiilor bandă adezivă personalizată! Poți personaliza banda cu logo,ul firmei tale, cu un mesaj amuzant care să aducă un zâmbet pe chipul clientului, sau cu orice îți dorești tu.

 

 

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.