Cum păstrezi cât mai mult timp căldura în locuință!

0

Să ai un acoperiș deasupra capului nu e totul. Acesta trebuie să îți asigure ție și familiei siguranța și confortul de care aveți nevoie. Pentru asta  trebuie să vii cu un plus de investiții, pe care le vei amortiza în timp, dar care cu siguranță îți vor reduce cheltuielile legate de întreținere și îți vor asigura confortul de care ai nevoie.

Poate te-ai întrebat și tu ce trebuie să faci pentru a menține temperatura constantă în locuință fără costuri uriașe. 

Izolează locuința

O lucuință izolată nu va permite să se facă transferul termic între interior și exterior. Astfel temperatura din locuință se va menține cât mai mult timp, iar costurile vor fi cu siguranță mult mai mici decât în cazul unei locuințe neizolate. Procesul este unul absolut normal, deoarece un perete neizolat va trage toată căldura afară, iar  tu ori nu te vei bucura de un confort termic ridicat, ori vei  mări temperatura din locuință, dar în același timp și costurile, ori ambele. Îți va fi frig, dar vei plăti mult. Chiar dacă izolația este o investiție serioasă, aceasta se va amortiza cu ușurință în timp.

Centrala termică

Cei care locuiesc la bloc și sunt racordați la sistemul de termoficare poate că nu ar trebui să își facă griji. Dar cei care locuiesc la casă, ar trebui musai să renunțe la clasicele sobe și să își instaleze o centrală termică. Aceasta va asigura o temperatură constantă în locuință, iar costurile nu sunt nici pe departe mai mari. Dacă instalezi și un termostat de ambianță, atunci îți va fi mai ușor să ai un control asupra temperaturii din locuință. Centrala termică o alegi în funcție de nevoile tale. Cele mai avantajoase privind consumul sunt centralele termice pe gaz!

Aerisește mai puțin și mai des

Dacă în perioada verii obișnuiești să ții geamul deschis cât mai mult timp, iarna o dată cu aerul curat va intra și frugul. Aerisește dimineața și seara câte 5-10 minute, iar dacă ai posibilitatea și în timpul zilei, poți să mai ții geamul deschis câteva minute și la prânz.

Gătește mai mult la cuptor!

Cuptorul emană mai multă căldură și nici nu emană mirosul deranjat de plită atunci când prăjești ceva. În plus mâncarea gătită la cuptor este mai sănătoasă și gustoasă.

Acoperă pardoseala

Dacă nu obișnuiești să îți decorezi locuința cu un covor sau o mochetă, atunci iarna ar cam trebui să o faci. Mai ales dacă nu ai încălzire prin pardoseală. Un covor din lână călduros  îți vor asigura un confort termic ridicat.

Alte sfaturi pentru a te încălzi pe timp de iarnă!

  • Fă o baie fiebinte pe timp înainte de culcare. Cei care se încălzesc încă cu ajutorul unei sobe pe lemne, pot alege unul din aceste boilere Ariston!
  • Consumă lichide calde. Un ceai cald, o supă caldă sau de ce nu, chiar și un vin fiert îți vor încălzi ușor corpul.
  • Folosește pături mai groase, lenjerii de pat și pijamale din bumbac.
  • Dormiți îmbrățișați. Nu doar că e romantic, dar căldura corpului e cel mai eficient „calorifer”.
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.