Câți nu ați trecut prin asta? În copilărie tânjeam să ne jucăm cu părinții noștri și să petrecem tot mai mult timp alături de ei. Dar timpul petrecut împreună era de fiecare dată prea scurt. Ce e drept, cineva trebuia să și muncească pentru ca nouă să nu ne lipsească nimic. Însă ne lipsea fix dorul de familie! Mai lipsea și acea afecțiune, ascunsă undeva într-un colț de suflet tocmai pentru ca tu copile… să nu ți se urce la cap. Însă altfel era mentaitatea pe atunci… iar ei nu încercau decât să ne ofere ce considerau și ce puteau.
Undeva în adâncul sufletului încolțea suferința. Și jurăm că noi atunci când vom crește vom fi altfel. Însă copiii de ieri azi își numără anii. Ne grăbim să creștem. Și fără să realizăm ajungem la maturitate și uităm să mai fim copii. Uităm să ne bucurăm de lucrurile simple de care cândva ne bucram. Alergăm bezmetici prin haosul creat tot de noi și ne pierdem în hățișul vieții. Devenim la rândul nostru părinți, iar istoria se repetă…
Tu când te-ai jucat ultima dată cu copilul tău?
Știu că timpul e scurt. Dar odată pierdut nu ți-l mai dă nimeni înapoi. Pentru că mâine copilul tău e cu o zi mai mare… iar tu cu o zi mai bătrân. Timpul nu iartă. Nu știe să facă selecții. Trece fulgerător peste toți. Depinde doar de noi cum ni-l gestionăm.
Știu că după o zi de muncă simți nevoia poate să dormi. E vital somnul, iar dacă nu ești suficient de odihnit nu vei fi o companie prea plăcută pentru nimeni și nici nu vei da randament a doua zi la muncă. Însă scotocește prin gânduri și renunță la alte obiceiuri care îți taie din timp și îți soarbe de energie.
Vei câștiga astfel timp ca să te joci cu copilul tău! Joacă-te cum te jucai în copilărie. Nu contează că jucăria respectivă este una ieftină sau scumpă! Fii din nou copil! Și crede-mă pe cuvânt, că nimeni nu va ține minte jucăria ci va păstra în gând și suflet clipa.
Îmbină utilul cu plăcutul!
Vă puteți juca chiar și în drum spre supermarket, școală sau când plimbați cățelul. Sunt multe jocuri de memorie menite atât să vă ajute să petreceți timp de calitate împreună, dar și să vă antreneze creierul. În restul timpului, alegeți jocuri creative sau jocuri de echipă ideale atât pentru copii cât și pentru adulți!
Ce zici? Te bagi la un joc?
Este frumos sa mai dai in mintea copiilor din cand in cand 🙂 Multumesc pentru link.