Metrosexualitatea – un etalon pentru bărbatul modern

1

În primul rând să definim metrosexualitatea. Cuvântul nu are absolut nicio legătură cu orientarea sexuală a individului. Termenul se referă la orientarea exagerată a unui bărbat  spre domeniul estetic. Sau cel puțin exagerată era considerată prin 2000 când începuse deja să prindă un puternic contur și la noi în țară.

metrosexual

Mai pe înțelesul tuturor, metrosexual este acel bărbat foarte atent la fiecare detaliu și care îi place să se îngrijească la fel cum o fac o femeie: se pensează, se epilează, își face manichiura, pedichiura, are mereu părul îngrijit, merge frecvent la sala de forță pentru a își modela corpul, se îmbracă după ultima modă masculină. Bineînțeles că toate acestea adaptate stilului personal. Să nu credeți că un bărbat care merge la pensat se va pensa ca o femeie. Doar va îndepărta firele inestetice de păr pentru a avea o formă a sprâncenelor mai atrăgătoare.

Acum metrosexualitatea s-a integrat perfect în cotidian și a fost acceptată cu brațele deschise atât de femei cât și de bărbați.

Dacă pe vremuri etalonul masculin era un bărbat care își îngrijea corpul doar cu apă și săpun, astăzi bărbatul trebuie să arate impecabil din cap până în picioare. Și acum între noi fie vorba fetelor…. Voi vă doriți o maimuță în pat sau un bărbat bine îngrijit? Aici fac referire strict la părul inestetic care nu este plăcut nici pentru femei nici pentru bărbați. Secolul XXI oferă mult prea multe oportunități de acoperire a corpului, așa că „blănița” nu mai este necesară.

Chiar dacă nu toți bărbații consideră necesar mersul la salon pentru pensat, epilat sau manichiură (și nu putem condamna asta), îngrijirea personală este obligatorie pentru toată lumea. Apa, săpunul, gelul de duș, șamponul, periuța și pasta de dinți, aparatul de ras, spuma și after shave-ul, deodorantul, ar trebui să facă parte din igiena zilnică a oricărui bărbat. Este ceva firesc. Un bărbat îngrijit nu-și pierde din virilitate. Ba din contră, devine mult mai atrăgător, pentru că femeile cum iubesc să se îngrijească și parfumeze așa iubesc și să aibă lângă ele un bărbat care să miroasă a parfum nu a transpirație.

Însă există totuși o linie fină care poate trimite metrosexualul departe de orice femeie normală la cap. Exagerarea! Dacă se exagerează cu aspectul fizic, atunci bărbatul nu mai este văzut ca un partener sexual ci ca o parteneră de mers la Mall. Așa că mare grijă în ce direcție vă îndreptați! În rest orice bărbat ar trebui să fie bine îngrijit. Nu doar pentru partenera sa ci în primul rând pentru el!

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.