Ce poți oferi fără a primi ceva în schimb?

0

Să dăruiești din inimă ceva, fără a obține nimic în schimb este un har pe care puțini îl au.  Asta pentru că instinctul nostru de a aduna cât mai multe și de a nu irosi resurse este mai puternic decât ne imaginăm. Însă există mai multe tipuri de daruri care pot fi oferite. Nu totul se rezumă la partea materială. Există daruri înălțătoare care nu au termen de valabilitate, nu se deteriorează și pot fi păstrate veșnic în suflet, daruri simbolice cum sunt florile (frumoșii trandafiri nemuritori) și darurile clasice materiale.

Dacă te întrebi ce poți oferi cuiva drag… caută în inima ta și sigur vei găsi. Ce poți oferi?

Oferă iubire!

Iubirea este un sentiment pur care încolțește în inimă și care se intensifică sau se stinge în funcție de trăirile și experiențele pe care le avem. Sentimentul de iubire nu poate fi explicat ci doar simțit. Iubirea poate fi precum un trandafir criogenat: frumoasă și fragilă. Să oferi iubire este cel mai prețios dar. Să primești înapoi este de-a dreptul înălțător. Însă iubirea nu este un troc. Poți iubi o viață un om care nu te iubește fără să ai așteptări de la el. La rândul tău poți fi iubit cu toată ființa de cineva față de care nu nutrești nici un sentiment. Pare poetic, dar am înțeles în cele din urmă că suferința din dragoste este cea mai frumoasă suferință.

Oferă timp!

Timpul este cel mai scump dar de pe pământ. Asta pentru că o dată oferit nu mai poate fi recuperat. Este foarte important să oferi acest dar neprețuit persoanei sau persoanelor potrivite. Altfel vei realiza că viața a trecut pe lângă tine, iar să o iei de la capăt cu un bagaj de resentimente foarte greu. Timpul nu-l irosi niciodată cu persoane care te caută doar când au nevoie de tine. Petrece-l cu cei care îți sunt alăturp atât la greu cât și la bine.

Oferă înțelegere!

Toleranța este ceea ce definește omul. Sunt persoane care  au pretenția de a fi acceptate așa cum sunt, însă când le vine rândul să te accepte pe tine, îți întorc spatele. Nu-i mare pierdere, pentru că aceștia fac parte din categoria aceea care nu vor decât să profite. Îți vor vedea doar defectele tale însă pe ale lor nu. Tu nu ești obligat să placi nimănui, iar dacă ei nu te acceptă, așa cum tu îi accepți pe ei, atunci drum bun! Fii tolerant chiar și cu ei, pentru că oamenii aceea în realitate au mare nevoie de ajutor. Chiar dacă mereu vor găsi alte persoane de care să se agațe, vor rămâne în cele din urmă singuri fix atunci când au cea mai mare nevoie de căldura cuiva.

Oferă ajutor!

Când cineva are nevoie de ajutor și îl poți ajuta, atunci oferă-i sprijin necondiționat. Un om aflat la necaz  va depăși mai greu momentul dacă va pica în ghearele unor persoane gata să profite de situație. Ajută-l necondiționa, iar un mulțumesc este mai prețios chiar și decât un buchet de trandafiri criogenați la preț special!

Oferă un zâmbet!

Ați observat că zâmbetul pur oferit de copii îți înseninează și cele mai triste zile? Ei bine, un zâmbet are puterea de a face o persoană tristă să înțeleagă că nu e singură, că ești acolo și că împreună puteți depăși orice obstacol. Ca un bonus, îi poți aduce în dar un buchet de trandafiri criogenați!

Dacă ești în căutare de trandafiri criogenați București, atunci comandă si tu trandafiri criogenati de la Maison d’Or!

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.