6 aspecte pentru alegerea unui acoperiș perfect

0

Acoperiș din tablă, acoperiș din țiglă metalică sau acoperiș din țiglă ceramică? De-ar fi atât de simplu de ales ce învelitoare să folosim pentru a ne proteja locuința, ar fi bine. Lucrurile sunt însă mai complexe de atât și, în continuare, vom încerca să evidențiem care sunt aspectele importante pentru alegerea unui acoperiș perfect, de care să ne bucurăm zeci de ani.

Materialele de construcții au cunoscut o evoluție tehnologică uimitoare în ultima perioadă și, odată cu aceasta, și oferta din care să alegem. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri, de bază, care nu se vor schimba niciodată, și care constituie criteriile principale după care să ne ghidăm în proiectul nostru.

În primul rând, acoperișul trebuie ales încă din faza de proiectare. Acest lucru face parte din lucrurile fundamentale ce trebuie să le știi înainte de a începe să construiești o casă și te va ajuta să faci economii substanțiale de bani și de timp. Cum? Simplu! În funcție de tipul de acoperiș (ușor sau greu) pentru care optezi, constructorii vor știi cum să dimensioneze elementele construcției – fundație, stâlpi, structura acoperișului.

După ce ai decis tipul de învelitoare, am putea nominaliza 6 aspecte de care ar trebui să ții cont, asemenea:

⦁ Marca și modelul învelitorii. Pentru că uneori, popularitatea brandului contează, mai ales în cât de cumpărat și utilizat este de clienți.
⦁ Grosimea învelitorii. Grosimea materialului, cât și a stratului de protecție – de zinc, vopseaua.
⦁ Marca și modelul foliei anticondens. La fel ca în cazul învelitorii, dealtfel.
⦁ Marca și modelul accesoriilor.
⦁ Grosimea materialului din care sunt realizate piesele sistemului de drenaj.
⦁ Dacă este oferită garanție pentru lucrare și în ce condiții.

Ce opțiuni de învelitoare avem?

  • Tabla. Un acoperiș din tablă fălțuită, de exemplu, are multiple calități, precum rezistență, flexibilitate și greutate redusă. Deși parcă existau dintotdeauna, acoperișurile din tablă au reînceput să fie populare, grație varietății de culori în care sunt disponibile, și a versatilității, fiind un avantaj pentru a scădea prețul manoperei.
  • Țigla. Cea mai populară variantă de acoperiș, disponibilă în mai multe variante de material: țiglă metalică, țiglă ceramică. Cea mai fiabilă dintre ele este, evident, țigla ceramică, având o durată de viață de peste 100 de ani. Punctele în minus pe care le primește însă pentru greutatea foarte mare, o fac să fie la coadă, când vine vorba de preferințele clienților.

Tu ce tip de învelitoare ai alege și de ce?

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.