3 motive pentru care să alegi un fotograf botez profesionist!

0

fotograf botez

Cele mai frumoase amintiri cu siguranță rămân tipărite în minte și în suflet, însă tehnologia ne ajută de fiecare dată să rememorăm fiecare clipă petrecută alături de cei dragi. Da, creierul uman uită. Avem momente în care încercăm cu ardoare să ne aducem aminte de numele unui coleg, însă fix în acea clipă memoria ne este ștearsă. Apoi când ne relaxăm, privim o fotografie veche din liceu și ne aducem aminte aproape instantaneu nu numai nume ci și o mare parte din „nebuniile” nevinovate din acea vreme.

În copilărie priveam des albumul familiei cu fotografii. Eram fascinată de fiecare poză și priveam prin personaje. Chiar dacă nu imaginea mea se reflecta acolo, parcă simțeam că sunt prezentă alături de restul personajelor. Asta poate pentru că erau realizate de un fotograf profesionist. În acele vremuri fotografiile erau făcute doar în studiouri speciale sau la cerere cu programare. Acces la camere foto mult prea târziu am început să avem, așa că sunt sigură că fotografiile din trecut chiar spun o poveste.

În ziua de azi găsim camere de fotografiat în toate magazinele de specialitate. Avem telefoane performante cu ajutorul cărora putem imortaliza clipele frumoase din viața noastră și a celor dragi. Însă când vine vorba de evenimente speciale, tot la un fotograf profesionist apelăm, indiferent dacă este vorba de nuntă, botez, serbare sau pur și simplu dorim sedinte foto maternitate pentru a ne aminti mereu de acea perioadă specială din viața familiei. Cele mai emoționante momente sunt cele de la botez.

De ce să alegi un fotograf profesionist la botez? 

Sunt mai multe motive pentru care e musai să apelezi la un fotograf cu experiență la botezul copilului tău și cu siguranță peste ani, îți vei reaminti mult mai ușor clipele trăite alături de cei dragi în anumite momente din viața ta.

Omul știe ce are de făcut.

Are ochiul format, este atent la tot ce se întâmplă și știe de fiecare dată când să surprindă un moment care merită a fi imortalizat. Apelând la un fotograf profesionist nu riști să te trezești cu imagini neclare, personaje fără cap sau mai știu eu ce bazaconii fotografiate în loc de „subiect”.

Un fotograf botez de exemplu va surprinde cele mai inedite ipostaze cu cel mic. Anii trec peste noi, însă amintirile rămân în suflet. Va fi o bucurie imensă atunci când vei împărtăși cu propriul copil aceste amintiri. Când îi vei derula imagini de la botez și cadre amuzante care meritau a fi imortalizate.

Aparatură profesională 

Un fotograf botez are de fiecare dată aparatură performantă capabilă să surprindă în amănunt și cel mai mic detaliu. Claritatea și calitatea imaginilor fac diferența de fiecare dată între un fotograf amator și unul profesionist. Însă un amator nu va investi niciodată în aparatură profesională, doar dacă nu cumva va dori să facă din hobbie un job.

Un detaliu important de care mulți părinți se feresc este utilizarea excesivă a blitz-ului. Pentru unii bebeluși acesta este un disconfort și mai mult ca sigur se va exprima prin plâns. Primul semn este clipitul des. Din fericire aparatura modernă din ziua de azi va surprinde cadre și fără ca fotograful să fie nevoit să folosească excesiv blitz-ul. Un aparat foto obișnuit nu va reuși însă acest lucru. Însă chiar și cu tehnologia modernă, dacă blitz-ul este absolut necesar, acesta poate fi înlocuit cu lămpi speciale, exact ca în studiourile de televiziune. Așa că atunci când discuți cu un astfel de fotograf recomand să întrebați și de tehnica de lucru utilizată.

Îi place ceea ce face

Un fotograf botez cu siguranță pune pasiune în ceea ce face. Este adevărat că au parte de cele mai drăgălașe modele, însă în același timp sunt și cele mai dificile. Așa că pe lângă pasiune și talent, un fotograf botez trebuie să fie înarmat și cu multă răbdare și tactică de lucru.

Să fotografiezi bebeluși nu este atât de ușor precum pare. Chiar dacă instantaneele sunt de fiecare dată cele mai reușite poze, majoritatea părinților își doresc și imagini inedite, iar fotograful este nevoit să îndeplinească misiunea. Doar că de multe ori modelul se încăpățânează să-l trateze cu spatele, să adoarmă sau să-și arate personalitatea fix în momentele cheie ale ședinței foto. Așa că pentru a obține cele mai frumoase imagini, un fotograf botez va trebui să știe să comunice cu micuțul și dragălașul model și să aștepte momentul potrivit pentru fiecare cadru.

Nu uita că foarte important este ca atunci când apelezi la un serviciile unui fotograf pentru botez este esențial să discutați de la început toate detaliile legate de ședința foto, iar pe parcurs dacă mai apar noi sugestii de ambele părți să le analizați cu atenție. Foarte importantă este interacțiunea atât cu mica „vedetă” cât și cu voi părinții, nașii sau restul invitaților.

Câteva sfaturi!

  • Portofoliul – cartea de vizită a fotografului tău! Astfel îți vei da seama de talentul și profesionalismul fotografului. Vizionează atent fiecare fotografie și vei ști dacă ai ales persoana potrivită.
  • Recomandările sunt foarte importanete. Citește recenziile celorlalți clienți de pe pagina acestuia sau dacă ai prieteni care îl cunosc, ascultă cu atenție impresiile lor.
  • Contactează-l din timp! Un fotograf bun este în permanență solicitat. Nu lăsa această sarcină pe ultima sută de metri. Contactează-l din timp, altfel riști să rămâi fără cel mai bun fotograf la unul din cele mai importante evenimente din viața voastră.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.