De ce ne plac mai mult experientele decat obiectele cand vine vorba de cadouri?

1

cadouri

Oamenii sunt foarte indecisi in privinta cadourilor. Daca vrei sa faci pe cealalta persoana fericita si sa te apropii si mai tare, daruieste ceva nematerial, cum ar fi o excursie sau un concert. Ai grija, insa, ca destinatia sau experienta sa aiba insemnatate pentru voi, dar mai ales pentru el sau ea.

De asemenea, gandeste-te care e stresul principal intalnit in perioada sarbatorilor de iarna. Este ironic cum o perioada care ar trebui sa fie destinata relaxarii si momentelor cu apropiatii este inecata in plimbari prin mall din magazin in magazin si stresul legat de parerea celorlalti despre cadoul ce il vei darui.

Cadoul nematerial (insa ambalat frumos intr-unul din zecile de cosuri cadou de Craciun oferite de Giftsolution) reprezinta solutia ideala pentru aceasta inconvenienta nenecesara din preajma sarbatorilor. Viziteaza Giftsolution si surpinde pe cineva drag cu un bilet la Roma, Paris sau insula Fiji din celalalt capat al lumii (daca vrei cu adevarat o experienta unica).

Un studiu efectuat la Universitatea din Toronto releva faptul ca un cadou in forma unei experiente este mai valoros decat un cadou material. Experientele au un impact mai mare pentru sarbatorit din pricina faptului ca o experienta ofera unui om o senzatie de aventura.

O excursie intr-un loc exotic vine cu atatea mici noi experiente “la pachet’ incat unora nici nu le mai vine sa se intoarca. Desigur, un cadou poate fi si mixt. Ce poate fi mai frumos decat un cos cadou ce contine bautura preferata, un obiect de care chiar are nevoie si un bilet de avion.

Avem tendinta de a ne gandi prea mult la parerea unei persoane despre un cadou, insa un alt lucru important pe care trebuie sa-l ai in vedere este conexiunea pe care o ai cu acea persoana. Un cadou este menit sa cultive relatia dintre doua persoane.

De asemenea, oamenii reactioneaza foarte bine atunci cand primesc ceva legat de unul din hobby-uri. Astfel, ii vei arata persoanei ca iti pasa de pasiunile acestuia, iar asta il sau o va face sa se simta mia aporpiat fata de tine.

Mai este si optiunea de a face cadou un obiect care aminteste de o experienta traita impreuna. De exemplu, o placa de vinil al unei trupe pe care ati vazut-o impreuna poate trezi amintiri frumoase. Plus de asta, vinilurile sunt elegante si la moda. Daca sarbatoritul nu are pe ce sa asculte viniluri, ii poti da un CD sau un poster cu trupa respectiva.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Si eu prefer experientele, emotiile in locul cadourilor scumpe și lipsite de sentiment. Cred ca depinde si de persoana, de educatie, de asteptari. Sunt si persoane care prefera sa primeasca un bilet catre o destinatie exotica, chit ca e oferit mai mult in scarba. Eu vreau ceva oferit cu drag, ceva in care a pus suflet. Vreau prea multe, nu?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.