Știați că administrarea seleniului și a coenzimei Q10 ne poate ajuta să avem o mai bună calitate a vieții?

1

O serie de studii științifice au încercat să identifice efectele administrării acestor substanțe.

În 2013, a fost publicat, în Jurnalul Internațional de Cardiologie, studiul KiSel-10, condus de medicul cardiolog suedez, Urban Alehagen. Rezultatele lui au arătat că administrarea seleniului și a coenzimei Q10 are efecte benefice asupra sănătății noastre, îmbunătățindu-ne calitatea vieții.

Studiul, care s-a desfășurat pe o perioadă de cinci ani, s-a realizat pe 443 de persoane cu vârste cuprinse între 70 și 88 de ani. Acestora li s-au administrat două suplimente alimentare: o drojdie organică cu seleniu (SelenoPrecise) și coenzima Q10 (Bio-Quinone Q10). În urma administrării acestor suplimente alimentare, s-a îmbunătățit semnificativ starea de sănătate a participanților, în special funcția cardiacă.

Seleniul și coenzima Q10 sunt două substanțe cu roluri important în organism. Peste 25 de selenoproteine (proteine dependente de seleniu) au nevoie de seleniu pentru a funcționa la parametri optimi. Alimentele ne furnizează vitaminele și mineralele de care organismul nostru are nevoie, printre care se numără și seleniul. O mare parte a acestor alimente, pe care le consumăm zilnic, are un conținut mic de seleniu, deoarece solul agricol din multe zone ale Europei este sărac în acest mineral. Este esențial să avem o cantitate optimă din această substanță în organism, deoarece seleniul joacă un rol important în buna funcționare a glandei tiroide, a sistemului imunitar, cât și în menținerea sănătății părului și a unghiilor. Pentru că alimentele nu ne furnizeză întotdeauna suficient seleniu, suntem nevoiți să apelăm la suplimentele alimentare și este de preferat să le alegem pe cele care au absorbția și eficiența documentate în studii. SelenoPrecise, drojdia organică cu seleniu folosită în studiul KiSel-10, are cea mai ridicată absorbție pentru seleniu măsurată până acum, de 88,7%.

Coenzima Q10 are rol în producerea energiei la nivel celular, în mitocondrii. Organismul nostru produce suficientă coenzima Q10 până la vârsta de 25-30 de ani, după care, producția internă scade, afectând cel mai mult organele care conțin multe mitocondrii, precum inima și mușchii. Administrarea unui supliment alimentar cu coenzima Q10 este o soluție pentru a aduce un aport suplimentar din această substanță dar, și în acest caz, este esențială calitatea, absorbția și documentarea științifică a produsului.

Cele două suplimente alimentare folosite în studiu se găsesc pentru o perioadă limitată într-un pachet special, la un preț promoțional în Farmacia Tei, Bebe Tei, farmaciile Belladonna și Farmacia 1!

coenzima Q10

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. eu folosesc bio-seleniu+zinc de vreo 4 luni si efectele se vad! par mai ok, unghii muuuuult mai puternice, stare de oboseala zero, chiar am fost incantata de acest produs. auzisem eu ceva de combinatia cu q10, dar pana acum nu eram informata pe deplin

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.