Nu mai e o noutate faptul că în prezent copiii sunt din ce în ce mai activi și mereu cu un pas înainte. Vizionarea televizorului nu le mai captează atenția pe mult timp, așa ca odinioară, pentru că acum ei sunt înconjurați de o mulțime de dispozitive și doresc să le exploreze pe toate.
Familia, în special mămicile, sunt puse zi de zi să facă față unei mari provocări – distrarea și educarea copiilor. Pe de o parte, el trebuie să învețe ceva nou, iar pe de altă parte – să aibă o ocupație, așa ca mămica să poată avea un moment de respiro pentru ea. Din fericire, avem marele noroc să trăim în perioada tehnologiilor informaționale, care sunt în permanentă evoluție și ne oferă o sumedenie de aplicații pentru copiii de toate vârstele.
În continuare îți oferim un top al celor mai bune 5 resurse educaționale distractive pentru copilul tău!
Jocurile lingvistice
Dacă te regăsești printre mămicile pentru care contează ca picii lor să dețină un vocabular bogat chiar de la o vârstă destul de fragedă, atunci îți recomandăm jocurile lingvistice. Acestea sunt foarte diverse ca tematică – începând cu animalele și insectele, și terminând cu ceva mai complex ca – tehnica și tehnologiile, de unde ar învăța ce este un laptop sau un scanner și cum să te comporți au asemenea obiecte. Tot cu ajutorul acestor jocuri, copilul ar putea avansa și la capitolul limbi străine, pentru că în fiece zi va învăța un termen nou, cel puțin. Încercați aplicații precum: Jucați-vă cu rime, Ghici la ce mă gândesc, Construiește tunuri colorate și altele, care vă vor fi utile în învățarea cuvintelor.
Poveștile
Nimeni nu le poate contesta rolul în dezvoltarea unui copil. Ele ne învață calitățile omenești, cum să fim mai buni, cum să alegem grâul de neghină și cel mai important – să credem în minuni, lucru valabil și pentru maturi. Pe lângă insuflarea celor mai frumoase valori omenești, poveștile pentru copii au și un caracter distractiv. Poți transforma alături de copilul tău orice povestioară într-un joc inspirat, cum ar fi – Ghici personajul sau Ghici acțiunea. Acestea i-ar ajuta pe copiii tăi să nu se plictisească de povești și să le îndrăgească mai mult.
Dezvoltare personală
Acest subiect este actual la orice vârstă. Celor mai măricei le-ar prinde bine niște cursuri de arta vorbirii, dicție, teatru sau alte cursuri de dezvoltare personală. Pe lângă faptul că vor deprinde noi abilități, copii vor avea ocazia să socializeze cu semenii lor, lucru destul de important pentru dezvoltarea lor și formarea personalității.
Descoperirea Planetei
Unde trăim noi? Mai sunt și alte planete? Ce este soarele? – și la alte întrebări de acest gen, copiii tăi vor găsi răspunsul prin intermediul aplicațiilor din seria Național Geographic Kids, care este un website cu conținut foto și video despre planele, oceane, mediu, cosmos și alte lucruri captivante pentru ei.
Cartea de colorat
Alături de cărțile cu povești, cartea de colorat continuă să fie o resursă educativ-distractivă pentru copii. Cu ajutorul ei, copiii pot învăța culorile, dar și cum să aibă grijă de o carte – să coloreze atent, fără a rupe foile, să utilizeze corect creioanele colorate etc.
Acestea sunt doar câteva recomandări care sperăm să-ți fie utile. Cel mai important, însă, este să acorzi cât mai mult timp copilului tău, să îl asculți și să-i fii alături, căci mamele sunt călăuza principală a copilului în procesul de descopere a lumii înconjurătoare!