Importanța unui umidificator de aer în locuință

1

umidificator de aer cameraÎn sezonul rece mulți dintre voi vă confruntați cu un inamic invizibil, dar suficient de puternic cât să vă creeze un disconfort dacă sunteți mai sensibili. Este vorba de aerul uscat din locuință cauzat de încălzirea centrală și lipsa de aerisire. Acest fenomen apare în special în sezonul rece când în aer se eliberează prea puțini vapori de apă. Aerul uscat crează un disconfort în special bebelușilor, dar și adulții sunt afectați.

Pentru a aduce umiditatea din locuință la parametrii normali indicat este să achiziționați un umidificator de aer ca acesta de aici.

Beneficiile unui umidificator de aer!

  • Reduce riscul infecțiilor respiratorii. Un aer mai umed face ca virusurile și bacteriile nu se transmită la fel de ușor. Astfel ești predispus să faci mai ușor răceală sau gripă. Un umidificator este necesar și atunci când sunteți deja răciți, deoarece vă ajută să vă vindecați mai repede.
  • Reduce riscul apariției alergiilor. Aerul uscat usucă nasul, gâtul, iar dacă aveți alergii atunci cu siguranță o să aveți o permanentă stare de disconfort.
  • Amelioreaza problemele sinuzitei. Un nas uscat este mai vulnerabil în fața virusurilor și bacteriilor. Cu ajutorul unui umidificator, această problemă va fi eliminată.
  • Contribuie la prevenirea sângerărilor nazale. Un aer uscat usucă mucoasa nazală, iar aceasta se irită mult mai ușor.
  • Oferă hidratare și elasticitate pielii. Un aer rece și uscat deshidratează rapid pielea și îi oferă un aspect neplăcut.
  • Contribuie la un somn mai liniștit. Nu doar temperatura din cameră este importantă ci și confortul termic. Umiditatea contribuie semnificativ la acest confort, ajutându-vă să aveți un somn mai odihnitor și fără sforăit.
  • Menține plantele din locuință sănătoase. În perioada de iarnă, dacă plantele din casă sunt supuse unui aer cald și uscat, pot deveni lipsite de vlagă sau chiar se pot usca. Nu e suficient doar să le ții la lumină, o temperatură constantă și să le uzi. Dacă plantele sunt îngrijite corespunzător și totuși sunt lipsite de vlagă, atunci e posibil ca aerul uscat să fie vinovat de această problemă.
  • Reduce costurile la încălzire. Aerul umed se încălzește mai rapid și se păstrează mai mult decât aerul uscat. Dacă în locuință există o umiditate normală, atunci și costurile cu încălzirea locuinței vor fi mai mici.

Sunt persoane care preferă să lase în permanență un vas cu apă în cameră sau să pună rufe spălate sau prosoape ude pe calorifer.Trebuie ținut cont de faptul că hainele spălate cu detergenți pot irita și mai mult mucoasa nazală, iar cei predispuși la alergii nu vor fi prea fericiți. Un umidificator de aer face ca umiditatea din locuință să fie optimă. Umiditatea prea mare crește riscul dezvoltării altor bacterii și a mucegaiului.

În același timp, trebuie să ții cont că și temperatura din locuință este foarte importantă. Astfel, un aparat de aer condiționat portabil este necesar atât vara cât și iarna.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cand ma gandesc ca vine canicula, parca imi vine sa strig dupa iarna, sa vina inapoi. Glumesc, ambele imi creaza un disconfort major. Nu stiu ce as face fara aparatul de aer conditionat si ma rog la el sa mai reziste, fiindca a muncit si asta iarna.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.