Butoni de cămaşă pentru bărbaţi eleganţi. Ce alegi şi cum îi porţi.

1
butoni de camasa
Sursă poză: Pinterest

Orice bărbat elegant şi cu cu stil îşi accesorizează ţinuta cu butoni de camaşă. Aceştia sunt reflexia unui bărbat sofisticat, pretenţios şi elegant. Fiecare buton şi modul în care este purtat spune o poveste despre purtător, fiind altfel perceput de cei din jur, în special de femei.

Chiar dacă sunt bărbaţi care nu pun mare preţ pe vestimentaţie, cămaşa va rămâne cu siguranţă un simbol al masculinităţii, aşa că accesorizând-o corect, ţinuta va fi cu siguranţă admirată de fiecare dată de orice persoană cu care vei intra în contact.

Când purtaţi butoni la cămaşă?

Dacă eşti un bărbat elegant şi care obişnuieşte să se îmbrace numai la cămaşă, atunci răspunsul este oricând. Însă sunt anumite medii în care butonii nu sunt doar simple accesorii ci un must have. Aşadar nu trebuie să porţi doar butoni mire în ziua în care ţi-ai semnat sentinţa ci şi la diverse petreceri cu ştaif sau la o cină romantică.

Dacă lucrezi într-un mediu de afaceri, cu siguranţă partenerii de afaceri vor fi impresionaţi atunci când le vei strânge mâna şi vor observa butonii de la mâncă. Vor înţelege că au făcut afaceri cu o persoană meticuloasă şi atentă la detalii.

Cum se poartă butonii de cămaşă?

Îmbinând rolul estetic cu cel practic, butonii pot fi purtaţi la orice cămaşă cu manşetă dublă franţuzească (care nu are naspturi). Chiar dacă butonii nu pot fi purtaţi la orice tip de cămaşă, se pot purta şi la anumite cămaşi obişnuite cu manşetă dublă. Secretul stă în modul de prindere. Majoritatea butonilor au un mecanism fix, dintr-o singură bucată. Aceştia sunt uşor de prins. Nu trebuie decât:

  • să îndoi perfect manşeta la cămaşă,
  • să te asiguri că ai format o linie egală şi dreaptă cu mâneca,
  • să alături cele două capete deschise de la manşetă şi să le aşezi la baza încheieturii
  • să aliniezi cu atenţie orificiile pentru butoni şi să introduci butonii prin găuri prinzându-i cu atenţie.

Ce model să alegi?

Modelul îl alegi în funcţie de cămaşa pe care o porţi şi evenimentul la care mergi. Poţi asorta butonii de la cămaşă cu papionul sau cu cerceii partenerei tale. Poţi purta butoni personalizaţi, realizaţi special pentru acel eveniment sau poţi purta butoni care se potrivesc cu mediul în care sunt purtaţi. Indiferent dacă optezi pentru butoni eleganţi, realizaţi din materiale preţiose sau butoni în diverse forme şi cu diverse modele potrivite domeniului tău de activitate, cu siguranţă vei face o bună impresie de fiecare dată când prezenţa ta va fi necesară.

1 COMENTARIU

  1. Eu imi aduc aminte cand eram copil, ca tatal meu nu avea camasi cu nasturi, ci avea numai cu butoni. Avea o cutie de bomboane in care ii tinea, fiindca avea o gramada de butoni 😀 Nu stiu daca era o pasiune sau se gaseau mai rar camasile cu nasturi. Vorbesc de anii ‘ 70 …. cam asa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.