Cu toții folosim laptopuri sau computere. Suntem foarte atașați de aceste dispozitive revoluționare, întrucât au combinat laolaltă multe din „distracțiile” anilor trecuți: televiziune, muzică, jocuri, comunicare în timp real și nu în ultimul rând: conexiunea la Internet.

Deși avem numeroase dispozitive precum tabletele sau smarphone-uri care pot îndeplini cu succes numeroase sarcini, un laptop este în continuare preferat pentru anumite activități.

Cu toții am trecut prin momente când am crezut că laptopul „ne-a lăsat la greu”. Ne propunem să îți aducem zâmbetul pe față cu cinci stări prin care cu toții trecem atunci când ni se strică laptopul

1. Mini atac de cord

Cel mai bine poate descris acest sentiment asociat unei situații concrete.

Lucrezi la un document important pe laptop, întinzi mâna spre paharul de apă, dar nu apreciezi bine distanța și inevitabilul de produce: paharul cu apă se varsă peste tastatura laptopului.

Acesta este momentul în care „inima îți stă în loc”, creierul îți este blocat și ești mult prea șocat să poți reacționa în vreo-un fel.

2. Sudoare rece

De regulă sentimentul de transpirație rece pe șira spinării urmează imediat după ce ieși din starea de „șoc”.

Încet, încet începi să realizezi ce s-a întâmplat, tragi aer în piept și încerci să îți dai seama ce este de făcut în continuare.

3. Amalgam de gânduri

Probabil în acest stadiu ești încă blocat.

Îți vin foarte multe gânduri în minte: să oprești laptopul forțat, sau mai bine să-l scoți din priză? Sau poate este mai sigur să suni mai întâi un specialist care să îți zică exact ce este cel mai sigur să faci pentru integritatea laptopului și a datelor? Să pui orez peste tastatura plină de apă?

Toate aceste gânduri vin cu o viteză atât de mare în mintea ta, încât corpul tău nu reușește să reacționeze în niciun fel.

Partea ce mai proastă este că, în funcție de avaria suferită, cu cât lași timpul să treacă, cu atât daunele pot fi mai grave.

4. Adrenalina

Probabil adrenalina deja a început să își facă treaba.

Începi să gândești mai rațional și treci la acțiune: fie închizi laptopul, fie începi și ștergi repede surplusul de apă, fie începi și investighezi cauza problemei.

5. Panica

Sentimentul de panică se instalează de regulă în două situații:

  • Când nu îți dai seama ce se întâmplă
  • Când laptopul pare compromis cu totul (nu mai pornește, scoate sunete foarte ciudate, etc.)

Acesta este momentul în care începi să te gândești dacă trebuie să-ți repari laptopul.

Dacă ești cât de cât pasionat de tehnologia calculatoarelor, poți intui gravitatea daunelor sau a cauzei pentru care se întâmplă. Chiar și așa, în cazul în care îți pasă de laptop și de datele stocate pe el, cel mai sigur este să apelezi la un specialist. Tine la îndemâna datele de contact al unui service pentru repararea laptopurilor pentru astfel de situații neplăcute.

Sperăm că acest articol te-a făcut să zâmbești și să șoptești „Așa este!”. Care dintre cele cinci sentimente crezi că te caracterizează cel mai bine când vine vorba de relația cu laptopul tău?

Un comentariu la „5 Stări prin care treci atunci când ți se strică laptopul”
  1. Vai de capul meu, cred ca ma apuca toate cele daca mi se trica laptopul mai ales in perioada asa, in care am atata de lucru. Iti dai seama ca, daca pierd 2 zile sa-l duc la reparat si mai pierd si date din el, sunt ca si moarta. Sper sa nu se intample prea curand o treaba d-asta nasoala. Bat in lemn.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.