Camera de supraveghere. O necesitate sau un moft?

2

camera de supraveghere

Camerele de supraveghere le întâlnim la tot pasul: pe domeniul public, în instituţiile publice, în sedii de firme, în spaţii comerciale, în trafic, la metrou, în săli de aşteptare, scări de bloc, lifturi, locuinţe etc.

Unele persoane ar spune că sunt în trend. Altele le consideră doar o măsură în plus de monitorizare a zonei şi de descurajare a persoanelor rău intenţionate de a comite diverse infracţiuni.

Trăim într-o lume din ce în ce mai evoluată din punct de vedere tehnologic. Astfel majoritatea simt nevoia de a beneficia de avantajele tehnologice şi de a le folosi în scopuri constructive. Cum rata infracţionalităţii a crescut alarmant de mult, simţim nevoia să ne protejăm atât pe noi şi pe cei dragi cât şi bunurile pe care le deţinem. Nu vreau să sugerez că ar trebui să ne fie frică atunci când mergem pe stradă sau să ne fie teamă că în lipsa noastră locuinţa va fi spartă de hoţi. Vreau doar să vă atrag atenţia că ar trebui să fim mai precauţi.

Pentru siguranţă în primul rând evitaţi noaptea să circulaţi singuri pe străzi întunecoase şi nesupravegheate video. Iar dacă este necesar, ideal ar fi să folosiţi un mijloc de transport sau să cunoaşteţi câteva tehnici de autoapărare. În acelaşi timp, din geantă nu ar trebui să vă lipsească spray-ul lacrimogen pe care să îl ţineţi la îndemână dacă urmează să traversaţi o zonă cu potenţial pericol.

În ceea ce priveşte locuinţa, evitaţi să vă lăudaţi că urmează să plecaţi în vacanţă şi nu postaţi poze pe reţelele de socializare care să vă dea de gol că sunteţi plecaţi. Riscaţi să îi invitaţi chiar voi pe hoţi acasă.

Dacă deţineţi o casă de vacanţă în care obişnuiţi să vă petreceţi doar week-endurile sau vacanţele, atunci ideal ar fi să montaţi pe proprietate camere de supraveghere astfel încât să puteţi monitoriza spaţiul în permanenţă. Camera de supraveghere este utilă şi la adresa de domiciliu, mai ales dacă obişnuiţi să fiţi plecaţi de acasă destul de des. Cu ajutorul camerei vă puteţi monitoriza în permanenţă proprietatea atât de pe laptop cât şi de pe smartphone.

Dacă locuiţi la bloc, ideal este să propuneţi Asociaţiei de proprietari montarea unei astfel de camere la intrarea pe scară. Chiar dacă există interfon, mulţi obişnuiesc să le permită accesul pe scară fără să întrebe cine sună şi unde merge. Astfel au acces în bloc fel de fel de persoane cu un comportament neadecvat pentru societate. Să nu uităm că nemernicul acela cu apucături bolnave de a agresat mai mulţi copii a fost prins datorită camerelor de supraveghere montate în lift şi pe scara blocului. Datorită camerelor a fost recunoscut şi prins.

Din păcate camera de supraveghere nu poate salva o persoană  aflată în pericol, însă poate ajuta anchetatorii să găsească mai uşor persoana vinovată astfel încât să nu mai facă şi alte victime.

Camerele de supraveghere pot fi montate şi pentru a monitoriza maşinile parcate în faţa blocului, în curte sau garaj.

În spaţiile comerciale, camerele de supraveghere sunt esenţiale. Având în vedere că oricine are acces într-un astfel de spaţiu, monitorizarea este foarte importantă atât pentru angajaţi şi clienţi cât şi pentru marfă.

Camerele de supraveghere sunt foarte importante şi în birouri. Pe lângă protecţie, puteţi monitoriza şi activitatea angajaţilor. Atenţie însă! Nu aveţi voie să montaţi camere de supraveghere fără să afişaţi un anunţ că zona respectivă este monitorizată.

Chiar dacă la început veţi avea sentimentul că cineva vă urmăreşte, cu timpul vă veţi obişnui şi vă veţi simţi mult mai în siguranţă.

Aşadar, camera de supraveghere nu mai este de mult timp un moft ci un dispozitiv indispensabil.

2 COMENTARII

  1. eu cred ca o camera de supraveghere este mai mult decat necesara. A devenit chiar indispensabila la cum merg lucrurile in tara asta si toata lumea e pusa pe furat si pe facut rau in general. Fiecare scara de bloc ar trebui sa aiba camere de supraveghere si la curte la fel.

  2. Noi am pus camere dupa ce un vecin a venit la gard si s-a luat de Andrei (avea 4 ani la acea vreme). Asa ca numai moft nu e, ci o absoluta necesitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.