Sănătatea e cel mai de preţ dar al unui om

2

sănătatea scaun cu rotile

Atunci când suntem sănătoşi nu realizăm cât de norocoşi suntem. Obișnuim să ne plângem de lucruri absolut lipsite de importanță și ne dorim mereu să avem parte de lucruri de care nu avem neapărat nevoie fără să ne dăm seama că atât timp cât suntem sănătoși, avem puterea de a ne realiza toate visurile.

Nu realizăm cât de bogați suntem atât timp cât putem să le vedem chipurile celor dragi, văzduhul, frumusețea florilor și tot ce ne înconjoară. Realizăm abia atunci când singurul sprijin este o pereche nouă de ochelari sau atunci când orbecăim în beznă încercând să ne imaginăm și să privim cu ochii sufletului.

Nu realizăm cât de bogat ne e sufletul atât timp cât îl putem hrăni cu muzica, atât timp cât glasurile celor dragi ne mângâie timpanele și atât timp cât putem asculta susurul apei, zgomotul valurilor care se sparg la țărm sau ciripitul păsărilor. Realizăm abia atunci când se așterne o liniște profundă și apăsătoare. Iar singura alinare în acest sens este aparatul auditiv.

Nu realizăm cât suntem de puternici atât timp când ne putem folosi brațele pentru a mânca, pentru a ne mângâia copiii sau pentru a îi cuprinde pe cei dragi.

Nu realizăm nici atunci când pașii ne poartă pe unde ne îndeamnă inima, atunci când putem explora cărări necunoscute, atunci când putem păși pe nisipul fierbinte de pe plajă sau iarba udă de roua dimineții. Realizăm abia atunci când trupul ne e ținut captiv în scaune cu rotile! Dar măcar cei care din diferite motive nu mai pot merge au șansa de a se bucura aproape la fel ca înainte de frumusețile naturii şi se pot deplasa unde este nevoie folosind fotolii rulante. Catenapascupas.ro, pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități fotolii rulante ieftine și de cea mai bună calitate, astfel încât acestea să se poată deplasa mai ușor dintr-un loc în altul.

Abia atunci când viața ne răpește o parte din daruri, iar boala ne țintuiește la pat, realizăm cât de bogat poate fi un om sănătos. DA! Un om sănătos e cel mai bogat om din lume. De aceea ar trebui să învățăm mai mult să prețuim sănătatea, atât timp cât o avem.

Iar atunci când „viața de oferă lămâi, să facem limonadă”! Nu putem ști niciodată ce ne rezervă viitorul. Nu degeaba se spune că viața e imprevizibilă. Important este ca atunci când întâmpinăm greutăți, să căutăm soluții pentru a ne ușura viața astfel încât să ne bucurăm în continuare alături de cei dragi de ce mai avem. Atât timp cât vedem partea plină a paharului, vom fi mereu fericiți.

2 COMENTARII

  1. Mare adevar ai grait, Irina. Sanatatea este intr-adevar cea mai de pret comoara si noi nu o pretuim atunci cand o avem. De Craciun, eram stresata ca am multa treaba de facut, apoi am vazut un reportaj cu o femeie bolnava de cancer, pe patul de spital. Mi-am dat abia atunci seama ce norocoasa sunt ca pot face toata treaba aceea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.