De ce să alegi un sistem fotovoltaic off grid

0

Un sistem fotovoltaic off grid, cunoscut şi ca sistem fotovoltaic cu stocare este o centrală electrică autonomă prin intermediul căreia se permite producerea electricităţii cu ajutorul unor panouri solare fotovoltaice. Acest sistem este folosit pentru alimentarea cu electricitate a consumatorilor casnici. Un astfel de sistem este independent de furnizorii externi de energie electrică.

Un astfel de sistem fotovoltaic off grid are capacitatea de a produce energie electrică în timpul zilei, de a alimenta cu energia necesară consumatorii activi, iar surplusul de energie va fi stocat în acumulatori, astfel încât să existe energie disponibilă şi în timpul nopţii.

sistem fotovoltaic off grid

De ce să optezi pentru un sistem fotovoltaic off grid

  • este ecologic. Produce energia viitorului, adică energie electrică verde cu ajutorul celulelor solare fotovoltaice. Astfel emisiile de dioxid de carbon sunt considerabil reduse, iar una din principalele probleme, poluarea nu va mai reprezenta o problemă, iar mediul înconjurător va fi protejat.
  • eşti independent din punct de vedere energetic. Acest aspect reprezintă un real avantaj deoarece dacă există probleme cu alimentarea de energie de la reţea, tu nu vei simţi disconfortul creat de lipsa curentului electric.
  • dacă ai o locuinţă la ţară, într-o zonă mai izolată în care nu există reţea electrică, atunci este mult mai ieftin să instalezi un  sistem fotovoltaic off grid decât să te racordezi la cea mai apropiată reţea.
  • este eficient – vei consuma cât ai nevoie pe timp de zi, iar energia stocată în acumulatori o vei folosi pe timp de noapte.
  • ridică valoarea locuinţei, astfel dacă îţi doreşti să îţi vinzi casa, cu siguranţă vei obţine un preţ mult mai bun.
  • nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la factura de electricitate, mai ales că preţurile cresc considerabil în fiecare an. Investeşti o singură dată într-un sistem fotovoltaic off grid, apoi ai  energie electrică gratis, direct de la soare.
  • poate fi montat pe orice tip de acoperiş şi este foarte silenţios.

Este adevărat că un astfel de sistem este costisitor, mai ales dacă doriţi să alimentaţi cu energie o locuinţă cu o suprafaţă ceva mai mare, însă costurile vor fi amortizate în timp, iar tu te vei bucura în permanenţă de tot confortul fără a îţi face griji că penele de curent îţi vor crea vreun disconfort. În plus, dacă în zona în care ai locuinţa nu există reţea de electricitate, costul de a primi aprobări, de a instala stâlpi şi de a te racorda la reţea sunt imense.

Astfel ai toate motivele să optezi pentru un sistem fotovoltaic off grid!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.