De ce este importantă obținerea unei certificări internaționale în Analiza de Business

0

Potrivit unui raport privind salariile înregistrate în 2017 în domeniul Analizei de Business, întocmit de Institutul Internațional de Analiză de Business (IIBA), certificările internaționale pot majora veniturile unui business analyst. Acest lucru se resimte și în piața muncii, aceste certificări ajungând să fie un criteriu de selecție inclusiv la interviurile organizate de angajatorii din România.

Business Analysis

De aceea, pregătirea și specializarea în BA cu scopul de a susține, ulterior, unul dintre examenele de certificare internațională – CCBA/CBAP, PMI-PBA sau CPRE – reprezintă tot mai mult interes în rândul celor din domenii precum IT, construcții, finanțe și telecom.

Cele mai importante date din raportul IIBA:

  • Pentru prima dată, raportul IIBA indică o depășire, de către femeile din BA, a salariului pe care colegii lor de sex masculin îl câștigă. Altfel spus, femeile care lucrează în domeniul Analizei de Business au obținut, în 2017, salarii mai mari decât bărbații.
  • La nivel global, salariul mediu al unui angajat care deține una dintre cele mai bune 5 certificări din domeniu a ajuns la suma de 85.804 dolari. Ceea ce înseamnă cu 11% mai mult față de salariul mediu câștigat de un angajat fără certificări.
  • 41% dintre angajații din domeniu dețin cel puțin una din top 5 cele mai bune certificări în Business Analysis.
  • Fiecare an de experiență avut în plus atrage o sumă medie de 2.096 dolari la salariu.
  • Dacă angajatul deține și o diplomă de masterat, mărirea salariului ajunge la 2.566 dolari/an.

Ce presupune pregătirea pentru obținerea certificării

Examenele pentru obținerea certificărilor internaționale nu sunt deloc ușoare, astfel că pregătirea temeinică, bazată pe înțelegerea logică a teoriei, este deosebit de importantă. Iar pentru a-ți asigura o astfel de pregătire și, implicit, promovarea examenului, cea mai bună metodă constă în urmarea unui curs de analiză de business.

Mai mult decât atât, un astfel de curs îți poate fi util și în munca de zi cu zi, ușurându-ți sarcinile, ajutându-te să ții pasul cu cerințele pieței și, evident, oferindu-ți șansa de a-ți dezvolta cariera.

De ce să te pregătești cu Edu.Eupc

Singurul curs de pregătire în Analiza de Business din România bazat pe tehnicile Barbarei Carkenord – unul dintre fondatorii domeniului de BA la nivel internațional – este organizat de compania Edu.Eupc, din București! Acesta, însă, nu este singurul motiv pentru care să alegi trainingul lor. Iată ce alte beneficii îți poate oferi cursul Fundamentals of Business, susținut de trainerul Victoria Cupeț, de la Edu.Eupc:

  • Acesta este un curs aliniat la toate certificările internaționale importante în domeniu.
  • Este vorba despre singurul curs de BA Foundations din România acreditat de către Institute of Leadership and Management UK.
  • De asemenea, este singurul curs de acest gen, din România, care este predat după metoda inovatoare a Barbarei Carkenord.
  • Poți avea șansa de a înțelege cu adevărat fundamentele analizei de business, învățând după o metodă consacrată și cunoscută, pentru rezultatele ei, în întreaga lume.
  • Vei putea învăța de la unul dintre cei mai buni traineri din România, care a participat activ la promovarea rolului de Analist de business la noi în țară.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.