Fă curat într-un mod inteligent. Alege un aspirator robot!

2

Tehnologia deja nu ne mai surprinde cu nimic. Evoluează atât de rapid încât întrebarea care își face loc timid în gândurile noastre este: „oare unde va ajunge?”. Există multe aparate electrocasnice special create pentru a ne facilita considerabil munca: robot de bucătărie, oală minune, aspirator robot sau alte aparate smart de nouă generație.

aspirator robot

Paradoxal, timpul pare din ce în ce mai scurt. Asta datorită numeroaselor activități care ne țin ocupați, iar fără să ne dăm seama realizăm că ne propunem prea multe într-un timp prea scurt. Activitățile de la job sunt de multe ori extrem de solicitante, iar în timpul liber parcă simțim nevoia să ne relaxăm mai mult. Însă ce facem cu activitățile din casă? La asta s-au gândit și alții, astfel încât au creat aparate care să ne ușureze munca și să ne reducă în mod considerabil și timpul alocat activităților casnice.

De ce să alegi un aspirator robot?

Aspiratoarele robot au  diferite funcții special create pentru  a menține curățenia în casă, mai ales dacă pe jos ai suprafețe mari de pardoseală și mobilă mai puțină. Dacă ai covoare, atunci e necesar să folosești săptămânal și un aspirator convențional, deoarece nu curăță în profunzime și covoarele.  Însă greul îl va face tot robotul.

Principalele avantaje ale unui de aspiratot robot sunt:

  • Curăţare temeinică, avansată şi rapidă

Un aspirator robot performant oferă mai multe moduri de curățare ușor adaptabile locuinței tale. De exemplu, atunci când aparatul detectează o zonă liberă, poate acționa în zig-zag. Alt modul va menține robotul în linie dreaptă, iar atunci când va întâlni un obstacol își va schimba automat traiectoria. Un alt modul este cel spirală, care va permite aspiratorului să efectueze mișcări circulare, mărindu-și treptat raza de acțiune. Un alt modul va permite curățarea în paralel cu peretele. Indiferent de felul în care este setat, aspiratorul va avea grijă să curețe întreaga locuință. 

  • Detectare automată a zonelor mai prăfuite sau a suprafețelor care urmează a fi curățate

În fiecare casă există zone în care se adună mai mult praf. Aspiratoarele robot performante dețin senzori care pot detecta aceste zone pentru a insista mai mult asupra lor astfel încât curățenia să nu fie făcută superficial.

Robotul detectează în același timp cu ușurință și suprafețele care urmează a fi curățate. Astfel, dacă va trece de pe pardoseală pe covor, aparatul va exercita o putere mai mare asupra covorului astfel încât să curețe cât ai eficient și acea zonă.

  • Senzori pentru detectarea şi evitarea obstacolelor sau pentru anumite zone interzise

Această funcție împiedică robotul de a intra intr-o anumită cameră sau zonă în care consideri că acesta nu ar trebui să intre. Bariera invizibilă creată va ține la distanță aparatul de anumite zone (cum ar fi baia dacă obișnuiești să țineți ușa deschisă), cabluri electrice, computer sau alte obiecte fragile. În același timp senzorii vor detecta pereții astfel încât să nu fii nevoit să intervii asupra aparatului.

  • Posibilitatea de a îl programa să pornească chiar și atunci când nu ești acasă

Robotul poate fi programat astfel încât atunci când revii acasă să te bucuri de o casă perfect curățată. Mai mult decât atât. Poți programa chiar și următoarele sesiuni de aspirare în zile diferite sau la ore diferite.

  • Baterie puternică cu timp de funcționare îndelungat

Aspiratoarele robot sunt foarte eficiente și datorită capacității îndelungate a bateriei care poate ajunge până la 120 minute până la următoarea încărcare. În plus sunt puternice și special create pentru a avea o durată de viață cât mai îndelungată.

  • Mic și compact, ocupă puțin spațiu

Poți spune adio furtunelor lungi și cablurilor incomode. Nu mai sunt necesare deoarece praful va fi absorbit într-un compartiment special pe care îl vei goli și curăța ușor după fiecare utilizare. În plus, un astfel de aparat este ușor, mic și compact astfel încât nu îți va ocupa mult spațiu de depozitare.

  • Telecomandă

Dacă folosești aparatul cât ești acasă și dorești să îl controlezi tu, atunci poți folosi telecomanda. Va fi ca o joacă de copil. Telecomanda îți va permite să îl pornești sau oprești, să îl ghidezi în ce direcție dorești sau să revină la stația de andocare.

Ținând cont de toate aceste avantaje, consider că un aspirator robot este absolut necesar în orice locuință modernă. Trebuie să prețuim mai mult timpul. Nu putem locui nici într-o casă prăfuită, dar nici nu putem sta toată ziua cu aspiratorul în mână. Timpul economisit cu aspiratul îl putem folosi într-un mod constructiv sau pentru relaxare.

Aspiratorul robot cu siguranță treptat se va transforma în aspiratorul viitorului. Chiar dacă este mai scump decât unul convențional, nu trebuie să neglijăm nici faptul că time is money, iar timpul pierdut nu mai poate fi recuperat.  Tu ți-ai cumpăra un astfel de gadget?

 

 

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.