Ce este mierea de Manuka și ce beneficii are

7

Mierea de manuka este un produs natural, preparat de albine din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium), un arbore tropical, care crește numai în insulele nepoluate din Noua Zeelandă și în sud-estul Australiei. Arborele este tot timpul anului verde, iar frunzele sale sunt folosite la prepararea unui ceai delicios. Florile sunt mici în 5 petale de culoare albă sau roz. Arborele de manuka crește în jur de 2-5 metri, însă poate ajunge chiar și la o înălțime de 15 metri. Așadar, clima și solul nu permit ca acest arbore să fie cultivat la noi în țară, deci tot ce găsiți pe piața din România, este miere de import. Atenție însă de unde cumpărați. E bine ca atunci când doriți un astfel de produs să cumpărați doar din surse sigure. Eu de exemplu comand miere de manuka de la Bioportal.

miere de manuka
Sursă foto: Unsplash

Mierea de manuka poate fi recunoscută după culoarea sa de un portocaliu închis – spre maro, o textură densă și un gust foarte aromat și caramelizat. La fel ca oricare altă miere naturală și aceasta se cristalizează. Poate fi consumată în stare fluidă încălzită ușor, la temperatura camerei sau chiar în stare solidă direct de la frigider. Mare atenție dacă doriți să consumați mierea deja cristalizată în stare fluidă. Nu o încălziți niciodată la o temperatură mai mare de 40 grade deoarece enzimele benefice din compoziție vor fi distruse, iar proprietățile acesteia se vor diminua considerabil. Recomand să o consumați la temperatura camerei.

Care sunt beneficiile mierii manuka

Mierea de manuka este unică în lume datorită proprietăților sale antibacteriene, fiind de 8 ori mai eficientă decât mierea naturală cunoscută de publicul larg. Aceste proprietăți se datorează dihidroxiacetonei, un compus care se află într-o concentrație foarte mare în florile de manuka. Există nenumărate beneficii ale mierii de manuka:

  • este considerată și cel mai puternic antibiotic natural, fiind un bun aliat pentru creșterea și menținerea sistemului imunitar,
  • este ideală pentru tratarea problemelor cauzate de răceală și gripă,
  • este ideală pentru tratarea infecțiilor de la nivelul gâtului, sinusurilor, urechilor sau ochilor,
  • este un bun pansament gastric, fiind recomandată pentru diverse probleme ale sistemului digestiv cum ar fi: ulcer, ulcer duodenal, gastrită, indigestie, reflux gastro esofagian, senzație de arsuri, sindrom iritabil sau diverse dureri de stomac,
  • are rolul de a reduce concentația mare de colesterol din organism,
  • este recomandată pentru diverse probleme gingivale,
  • poate fi folosită și extern pentru diverse probleme: răni, arsuri, eczeme, psoriazis, acnee, înțepături de insecte, dermatite, erupții cutanate, pecingine, ciuperci ale unghiilor, prurit sau diverse infecții cutanate.
  • unii medici homeopați recomandă mierea de manuka și pentru prevenirea și tratarea cancerului.

Chiar dacă pe piața din România găsim mierea de manuka la un preț destul de mare, este bine să avem în permanență în casă acest elixir al sănătății, deoarece este mult mai eficient decât alte tratamente clasice care în timp ne afectează starea generală a organismului. Fiind un produs natural și eficient, prețul este justificativ.

7 COMENTARII

  1. Intradevar mierea de Manuka poate fi considerata elixirul vietii. Stiu ca are nenumarate beneficii si ma bucur ca am descoperit magazinul recomandat de tine. Nu prea am incredere sa cumpar acest produs de oriunde.

  2. iata un lucru pe care nu-l stiam despre mierea de manuka – faptul ca reduce nivelul colesterolului aluia nasol. Se pare ca mi-ar face bine si mie si m-ar feri si de gripe si raceli in sezonul rece.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.