Incaltamintea pentru barbati in sezonul rece

4

 

Chiar daca mediul inconjurator impune anumite cerinte,  un barbat nu trebuie sa scada pretentiile privind calitatile incaltamintei. Asadar barbatii se pot bucura de o gama de ghete extinsa, cu accente pe elemente de design.

In esenta, cand ne referim la ghete barbati definim aceasta categorie ca fiind acea tipologie de incaltaminte ce vine cu o prelungire pana peste glezna a pantofilor asa cum ii stim in varietatea lor. Cu alte cuvinte, ghetele acopera o zona mai extinsa, insa ca si tipar si design sunt la fel ca si pantofii pentru barbati. Ii gasim in magazine cu stil Oxford, cu sau fara sireturi, desi marea lor majoritate mizeaza pe stilul practic de inchidere, in fermoar. Altele nu dispun nici de acesta, ci se pot incalta pur si simplu, avand in vedere ca dispun de o banda elastica ce permite acest lucru.

Sezon rece, griji mai multe

Ghetele sunt, evident, o alegere de incaltaminte pentru sezonul rece exclusiv. De altfel nici nu este elegant si nici potrivit sa se poarte ghete in alte contexte. Si sa nu credem ca este de ajuns sa ne rezumam la o pereche de ghete superbe pentru ca imaginea sa fie una pe masura. Grija fata de incaltaminte trebuie sa fie una constanta, avand in vedere ca aceasta este supusa zilnic umiditatii crescute, ploilor, ninsorilor etc.

Mai cu seama in cazul ghetelor exista pe piata de profil produse menite sa curete, sa faca sa straluceasca sau chiar si sa faca suprafata incaltamintei mai rezistenta la apa.

La acelasi capitol de intretinere, cu tinta spre sezonul rece ce impune intemperii care afecteaza mai mult incaltamintea fata de alte perioade, trebuie amintit ca talpa joaca si ea un rol important. Cea de cauciuc pare sa fie mai de dorit, avand in vedere confortul. Acesta va contribui si la procesul de antialunecare, fie vorba de interior sau de exterior. Deci sezonul rece face ca ghetele cu cauciuc in ceea ce priveste talpa sa fie cele mai cautate sortimente.

Desigur, ca material, ghetele din piele sunt de dorit; de asemenea si cele captusite daca ne referim la incaltaminte de purtat de zi cu zi.

Ghetele – cum le asortam

In termeni de eleganta, acest tip de incaltaminte masculina vine cu pretentii legate de combinatiile cromatice si estetice. Asadar, precum si la capitolul de pantofi, in general, este de preferat ca ghetele maro sa fie asortate la costume albastre spre exemplu. Regula spune ca incaltamintea trebuie sa fie neagra indiferent de alte culori in tinuta, deci raman ghetele negre o optiune rapida de a scapa de aceasta problema a combinatiilor daca nu sunteti sigur de ele. In plus, negrul este acceptat unanim ca fiind imaginea simbolica a elegantei, deci cu atat mai bine.

Si daca vorbim despre un cadru formal, atunci ghetele cu un design de tip Oxford reprezinta nota suprema de eleganta. Pentru orice altceva, lucrurile sunt usor interpretabile in definitie de stil. Mizati pe aceasta categorie pentru zilele cand prezenta trebuie sa fie una impunatoare si pe simplismul pielii intoarse pentru tinutele de zi cu zi.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Andrei a crescut mult si deja poarta 37 la incaltaminte asa ca acum ii cumpar mai degraba de la adulti. Ghete de munte ii caut in perioada aceasta pentru ca pleaca in excursie cu scoala, saptamana viitoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.