orteze

O dată cu trecerea anilor, mobilitatea noastră are de suferit. Mai ales dacă nu facem suficient de multă mișcare. De ce spun asta? Ei bine, se pare că plafonarea este una din principalele probleme cu care se confruntă omul modern. Oamenii au ajuns să pună lipsa de mișcare în cârca lipsei de timp. Este adevărat că folosind mașina ajungi mai repede unde vrei, decât dacă mergi pe bicicletă sau pe jos. Dar nu ar trebui să neglijăm nici nevoia corpului de a fi cât mai activ. E ca o mașină. Dacă o ții în parcare va rugini și se va deteriora mai repede decât dacă rulezi cu ea.

În concediul acesta am reușit în cele din urmă să ajung și prin satul în care am copilărit. Cheful de a vedea cât mai multe locuri într-un timp foarte scurt m-a trimis pe maidanul pe care obișnuiam să mă joc. Era neschimbat. Până și bătrânele porți de lemn la care șutam când jucam fotbal erau acolo. Doar copiii erau alții.

Fotbalul de pe maidan se pare că a trezit și în soțul meu nostalgia copilăriei. Fără să stea prea mult pe gânduri și fără o încălzire măcar, intră pe teren să își arate talentele. În tinerețe a făcut o perioadă fotbal de performanță la echipa de juniori, doar că un accident i-a curmat avântul spre a face din asta o carieră.

După vreo 30 minute îl văd că vine șchiopătând. Se pare că s-a accidentat așa că s-a retras pe margine. Doar că micul accident era destul de dureros, iar în cele din urmă a trebuit să ajungem pe la urgențe. În urma consultului medicul a constatat că avea doar o mică leziune de ligament în fază subacută, așa că i-a recomandat un antiinflamator, o orteză medicală și odihnă! Din fericire nu a fost nevoie de ghips sau intervenție chirurgicală.

Când vine vorba de sănătate nu trebuie să facem rabat de la calitate. Așa că pentru această problemă am căutat orteze medicale de cea mai buna calitate! Pașii mi-au fost îndreptați către Catena Pas cu Pas unde am găsit suporturi ortopedice și orteze de calitate, la prețuri accesibile!

Ce sunt ortezele, când, cum și cât ar trebui purtate!

 

orteze medicale

Dacă v-ați întrebat ce sunt ortezele, atunci trebuie să știți că acestea sunt niște dispozitive ortopedice care au rolul de a susține și proteja sistemul locomotor. Aceste aparate sunt folosite pe baza unei prescripții medicale și numai la indicațiile medicului ortoped. Ca orice problemă medicală de altfel. Chiar dacă aparent e mică, doar un medic poate să vă spună care este situația reală, în urma unei consultații. Concret, dacă ai sau nu nevoie să porți orteze doar medicul poate stabili.

Rolul unei orteze medicale este de a îndrepta o problemă fiziologică minoră, care nu necesită imobilizare totală sau intervenție chirurgicală. De aceea spun că rolul medicului este foarte important. El va stabili cât de gravă e situația în cazul în care există o problemă. Tot el va stabili cum și cât timp va trebui să o porți. Este foarte important ca aceasta să fie  purtată corect pentru o refacere mai rapidă și pentru a reduce durerea.

Există mai multe tipuri de orteze medicale, în funcție de zona corpului afectată: orteze pentru picior, orteze mână, orteze cervicale, orteze coloană vertebrală, orteze abdomen. Persoanele cele mai interesate de aceste dispozitive medicale vin din lumea sportului. Din punct de vedere geografic, cele mai multe persoane sunt în căutare de orteze București și orteze Constanța. Însă le puteți găsi în toată țara!

Multă sănătate!

 

De

5 comentarii la „Unde găsești orteze medicale de cea mai bună calitate”
  1. Andrei are ruptura de ligament la genunchi si poarta orteza. Nu il putem opera pana cand nu ajunge la 21 de ani altfel piciorul nu creste in acelasi ritm cu celalalt si iti dai seama care sunt consecintele.
    Preturile de pe site sunt foarte bune. In urma cu 4 ani cand am descoperit noi ruptura de ligament, am cumparat o orteza de la un magazin din Bucuresti si am dat 150 de ron. Iti dai seama cat costa acum.
    Multumesc pentru link. Voi studia un pic site-ul ca sa vad daca gasesc ceva pentru copii.

  2. sunt foarte bune si mama foloseste un astfel de dispozitiv pentru genunchi pentru ca asa i-a recomandat medicul. Tin minte ca varu-miu avea o orteze mereu la el in geanta de antrenamente.

  3. Și eu port una pentru genunchi (am o problemă la menisc) deși am „rulat” destul de mult și, aș spune, continuu. Dar, deh, la reparațiile capitale am cam uitat să schimb din piese. 😉

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.