De ce să-ţi colantezi maşina, cum procedezi şi cât te costă

5

De ce nu? Mai ales dacă doreşti să-ţi personalizezi maşina, să o foloseşti pentru a îţi promova afacerea sau pentru a proteja caroseria de rugină.

Promovare gratis

Reclama costă. Astfel dacă vrei să-ţi promovezi propria afacere fără costuri suplimentare, iar brand-ul tău să fie remarcat în trafic într-un mod ingenios, atunci alegerea unei firme care se ocupă de colantare auto este cea mai bună alegere.

În cazul firmelor de curierat de exemplu, vehiculele vor fi mai uşor de identificat de către clienţi, astfel curierul va economisi timp, iar clientul va şti că vine curierul şi nu o persoană neautorizată. Deci, dacă ai o flotă auto, atunci chiar recomand personalizarea acestora prin colantare auto.

Chiar şi eu mi-am propus să apelez la o firmă de colantari auto pentru a îmi promova site-ul şi mica afacere.

Vehiculul personal, din punctul meu de vedere este cel mai potrivit mijloc de promovare în offline, mai ales dacă obişnuieşti să circuli mult cu maşina. Fie că automobilul se află în trafic sau într-o parcare, logo-ul, datele de contact şi o scurtă descriere vor atrage atenţia şi vor fi cu siguranţă citite de cât mai mulţi participanţi la trafic.

În plus eşti scutit şi de taxe conform Cap. IV din Codul Fiscal, Art. 272, Alin. 5 care prevede:

(5) Nu se datoreazã taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamã şi publicitate pentru afişajul efectuat pe mijloacele de transport care nu sunt destinate, prin construcţia lor, realizãrii de reclamã şi publicitate

Colantare auto sau vopsire maşină

Bineînţeles că fiecare operaţiune vine la pachet cu o serie de avantaje şi dezavantaje. Dacă alegi să îţi revopseşti maşina atunci trebuie să ştii că procedura este de durată şi este extrem de costisitoare. În unele cazuri vopsitul costă mai mult decât maşina (mai ales dacă vorbim de un Logan).

Dacă optezi pentru o firmă de colantari auto Bucuresti, atunci trebuie să ştii că preţul este mult mai mic, iar procedura durează maxim o zi. Este adevărat cu procedura de înfoliere nu este durabilă ca aplicarea unei vopsele profesionale, dar costurile sunt cu mult mai mici, aşa că e mult mai rentabilă colantarea.

Dacă eşti interesat de un pret colantare auto, atunci trebuie să ştii că acesta diferă în funcţie de complexitatea lucrării. Click aici pentru a afla pretul unei colantari auto!

De menţionat că această procedură îţi va proteja maşina de rugină şi va arăta mult mai şic dacă vei folosi pe anumite porţiuni şi alte culori decât cele din fabrică.

ATENŢIE ÎNSĂ!

Dacă schimbi total culoarea maşinii sau mai mult de 50% din suprafaţa acesteia va trebui să faci asta!

În ambele cazuri, dacă schimbi total culoarea maşinii va trebui mai apoi să mergi la R.A.R. (Registrul Auto Român) din judeţul în care ai domiciliul pentru a opera această modificare în cartea vehicului. Pentru asta va trebui să faci în prealabil o programare la numărul 021/9672. Mai apoi, să completezi o cerere tip în faţa unui angajat R.A.R şi să prezinţi cartea de identitate a ta şi cartea de identitatea a vehiculului în original. Toată această procedură costă 90 lei.

Următorul pas este să soliciţi eliberarea unui nou certificat de înmatriculare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule de pe raza judeţului unde ai domiciliul. Taxa de talon se poate plăti conform OUG nr. 41/2016 la:

 • casieriile unităţilor Trezoreriei Statului
 • la ghişeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor
 • prin mandat poştal la Poşta Română
 • prin virament bancar
 • prin internet Banking

Taxa de talon este 37 lei, iar informaţiile necesare pentru a fi efectuată plata (IBAN, cod fiscal) sunt afişate pe site-ul fiecărei instituţii judeţene ale Prefecturii.

Documente necesare:
 • cererea pentru eliberarea unui nou certificat de înmatriculare
 • cartea de identitatea a vehiculului cu modificările făcute de R.A.R. în original şi în copie
 • actul de identitate al proprietarului în original şi copie.

Să ai drumuri bune!

 

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. e mai ieftin sa o colantezi decat sa o vopsesti asta e ce am retinut eu si chiar ma intereseaza subiectul pentru ca masina noastra are deja 7 ani si are cateva puncte de rugina si stiu ca acest autocolant auto ar proteja-o mai bine.

 2. La noi e o birocratie….in urma cu cativa ani, a trebuit sa fac RAR la o masina abia cumparata si am avut probleme pentru ca pe cartea tehnica trecuse (un idiot) angajat de la ei ca e galbena, iar ea era…bej!

 3. Asi vrea sa colantez si eu o masina opel zafira pentru o firma de curatenie dar ași dori o poza cu micuți mei pe o podea lucioasă care sa strălucească

 4. Cred ca vopsirea au reîmprospătarea culorii vopselei este de departe cea mai buna obțiune. Preț, durabilitate, estetica, timp de execuție sunt net în avantajul clientului. Cu 4000 de lei minimum cerut la o colantare auto, vopsesc mașina cu uscare la cuptor.
  Sunt vopsitorii auto unde cu 270/ 350/400 lei vopsești parti componente integral. Și sa dau 300 lei sa pun un plastic?!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.