Anvelopele de camion si anvelopele agricole

3
anvelope

Anvelope camion si anvelope agricole sunt construite diferit fata de catre anvelopele de turism. Datorita sarcinii marite pe care o suporta si gradul de uzura la care sunt supuse in timpul rularii, metoda de constructie si substantele folosite in construirea lor, difera.

In cazul in care vorbim de anvelope camion, ne referim la anumite tehnologii de fabricare care faciliteaza anumite proprietati. Principalele aspecte urmarite in constructia profilelelor de camione sunt scadea consumului de carburant, nivel de zgomot scazut si o durata de viata cat mai ridicata. Pentru atingerea acestor obiective, fiecare producator a venit cu diferite solutii.

Cei de la GoodYear au tehnologia FuelMax, care scade consumul de carburant cu pana la 5L pentru 100 km, in functie de stilul de condus si tipul drumului pe care se conduce. Tehnologia Anti-Splash, a fost conceputa in special pentru condusul pe asfalt acoperit cu apa, evitand cu brio fenomenul de acvaplanare. Au fost dezvoltate de asemenea si profile pentru condusul pe suprafete de teren sau off-road, denumite X-Works.

Exista si profile construite pentru a putea fi recanelate dupa uzura lor. Profilele de acest tip au denumirea de Remix sau TreadMax, in functie de compania pe care le produce. Proprietatile anvelopei se metin si dupa ce se face o recanelare, cauciucul fiind gandit special sa reziste unui numarr mai mare de km decat una obisnuita. Modelele sunt anvelope camioane ieftine pentru orice buget.

Daca sunteti interesati de anvelope agricole, trebuie sa stiti ca in cazul lor, numarul de pliuri este cel care face diferenta intre ele si utilizarea pentru care pot fi folosite.  Numarul de pliuri reprezinta si duritatea anvelopei, prin urmare si modul in care poate fi folosita, pentru ce sarcina este conceputa si in ce conditii poate fi exploatata.

In ambele cazuri, chiar daca ne ferim la anvelope camion sau anvelope agricole, este important sa alegeti un profil de cauciuc potrivit situatiei in care il veti folosi. Pentru a maximiza durata de viata a anvelopelor, se recomanda permutatea lor intre axe si mentinerea unei presiune constante astfel incat uzura sa fie uniforma.

De retinut ca utilajele pe care le folositi in scopuri comerciale, sunt supuse la uzuri intense si sarcini mai ridicate spre deosebire de cauciucurile de turism, prin urmare alegerea unei anvelope premium care sa ofere proprietati ridicate este mai importanta decat un pret mai scazut de achizitie. Nu alegeti doar anvelope camioane ieftine. Alegeti calitatea iar rezultatul in timp va fi o durata de viata mai ridicata si proprietati ridicicate ce va vor permite sa folositi mai intens utilajul in orice conditii.

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.