Afacerea „pampers” și țepe de zeci de mii de euro! Sute de părinți înșelați!

3

 

Se pare că mediul online este un mediu propice escrocilor. De data asta au lovit acolo unde doare cel mai tare. În proaspetele mămici. Orice părinte și-ar rupe de la gură pentru copilaș, iar strategia se pare că le-a ieșit de minune. Sunt sute de părinți înșelați în toată țara și prejudiciul este de zeci de mii de euro… asta până în prezent, pentru că nu au depus toți plângere… deci prejudiciul este în creștere.

Cum funcționa escrocheria

Capul rețelei, se pare că ar fi Ecaterina Mihaela Gurbeţ. Aceasta și-a creat o adevărată rețea de colaboratori prin intermediul cărora posta diverse anunțuri pe diverse grupuri de pe Facebook. Colaboratoarele sale, primeau un comision la fiecare comandă așa că eu sincer le văd la fel de vinovate… Nu știu dacă toți colaboratorii au fost victime. Oare chiar nu ați avut puțină milă când ați înșelat mămici în special cu o situație financiară precară?

La celălalt capăt îi avem pe cei care au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu de picior. Cei care vând orice pe oriunde, fără o formă legală. Sunt persoane care au comandat produse chiar și de 18000 lei. Să fim serioși! Doar nu lua pentru o casă de copii. E clar că le cumpărau pentru a le revinde. Doamnelor… și domnilor! Ce încercați voi să faceți dacă chiar vă primeați marfa se numește evaziune fiscală, iar asta în România este infracțiune! Dar „hoțul neprins este negustor cinsit”, iar în momentul de față în fața legii va trebui să răspundă doar cele care v-au înșelat. Sper ca pe viitor să căscați bine ochii înainte de a arunca niște bani în contul unei necunoscute.

Ofertele erau de nerefuzat cum puteți vedea mai jos! Așa că sunt mulți care s-au aruncat cu capul înainte fără să-și pună măcar câteva întrebări!

Nu e vorba că sunt sceptică. Dar totul are un preț, inclusiv prostia.

Ce aveți voi de făcut acum?

Mergeți la poliție! Indiferent de sumă! Sunt banii voștri. Nu se știe în ce măsură îi veți recupera, însă dacă nu faceți o plângere o să vă faceți și voi părtași (doar moral) la escrocherie pentru că îi veți încuraja și pe alții să acționeze la fel. Din fericire DIICOT a intrat deja pe fir, așa că legea e de partea voastră, mai ales dacă sunteți uniți.

Iar de acum cumpărați doar din magazine autorizate produse pentru care primiți factură și care vă ofera posibilitatea să deschideți coletul atunci când îl primiți! Și încă ceva! Petreceți timpul cu puii voștri, nu pe grupuri Facebook inutile. Timpul e al naibii de prețios și nici nu știți când trece!

În încheiere o să spun doar atât!

Dragilor, nu vreau să judec pe nimeni. Dar nu înțeleg un lucru. Cum puteți avea încredere într-o neica nimeni și să virați într-un cont personal diverse sume de bani cu descrierea „alimentare cont” în speranța că l-ați apucat pe Dumnezeu de picior și ați luat scutece și lapte praf la preț de chilipir?

Într-o primă fază aș fi tentată să spun că vă meritați soarta. Însă nu este chiar așa. Pentru că în soarta voastră mai există cineva. Acele suflețele nevinovate pentru care voi ați fost țepuiți.

Lăsând la o parte prețul tentant. Voi nu v-ați pus niciodată întrebarea care este proveniența mărfii? Dacă nu care cumva este contrafăcută de are un preț așa mic? Dacă nu cumva este expirată sau există o neregulă la mijloc? Vă iubiți puii, sunt sigură de asta! Atunci de ce nu le cumpărați cele necesare dintr-un magazin autorizat. Să aveți o factură la mână. V-ați gândit măcar o clipă la sănătatea copilului. Bun, să presupunem că primeați „chilipirul”. Dacă cel mic se îmbolnăvea ce făceați?

Din păcate/fericire (depinde din ce unghi priviți) marfa nu a existat niciodată… (sau mă rog, a existat doar pentru unii, ca să vă câștige încrederea).

  • Spun din fericire pentru că e mai bine să pierdeți niște bani decât să primiți niște produse care vă pot pune viața copilului în pericol.
  • Spun din păcate pentru că banii nu cresc în pom (sau poate la voi da) de ați aruncat cu ei fără să vă gândiți înainte!

Sper ca vinovații să fie prinși și să ajungă acolo unde le e locul, voi să vă recuperați banii și să fiți mai atenți pe viitor!

Surse foto: facebook
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Imi amintesc de anunturile astea. Am fost bagata in tot felul de grupuri pt mamici, dar am iesit din toate. Si la partea cu statul toata ziua pe net… Greu mai e in vacanta, toata ziua cu cea mica. Nu mai am timp nici sa scriu pe blog dar sa o ard aiurea pe net… :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.