PsihArt – Psihologie și artă

3

Viața ne oferă atât suișuri cât și coborâșuri. Orice om este nevoit să înfrunte mai devreme sau mai târziu anumite obstacole. Din păcate nu oricine reușește să treacă ușor peste clipele mai puțin plăcute. Unele persoane reușesc să se detașeze rapid de probleme și să ia în piept viața bucurându-se  doar de partea bună a acesteia. Alte persoane reușesc mai greu să facă față obstacolelor, iar alte persoane cad pradă deznădejdii și rămân captive în propria neputință. Acest blocaj nu afectează doar persoana în cauză ci și pe cei din jurul ei.

Dacă unele persoane reușesc să rupă zidul imaginar creat în jurul propriei ființe cu ajutorul familiei, prietenilor dar și datorită propriei voinței, alte persoane au nevoie de ajutor de specialitate.

Se spune că cei mai buni psihologi suntem noi înșine. Este purul adevăr, dar ne multe ori nu știm de unde să pornim pentru a depăși clipele neplăcute, pentru a le accepta și lăsa în urmă. De aceea consider că nu numai un psihoterapet este importat ci și propria voință. Pentru asta trebuie să acceptăm realitatea și să încercăm să ne detașăm orientându-ne spre diverse activități care ne fac plăcere și nu în ultimul rând să socializăm cât mai mult, să ne deschidem inima și să lăsăm supărarea să zboare.

Centrului Psihologic PsihArt oferă celor care au nevoie de consiliere psihologică autorizată atât pentru adulți cât și pentru copii consultație de speialitate și terapie prin artă. Pentru că nu-i așa? Arta  chiar poate vindeca suflete. Îți place să pictezi, atunci pictează! Îți place să cânți sau să dansezi, atunci dă frâu sentimentelor, îți place să asculți muzică, atunci bucură-te de ea. Ieși la plimbare, râzi cât mai mult și caută să nu le permiți necazurilor să te prindă în capcană.

Ce oferă Centrul Psihologic PsihArt?

  • psihoterapie individuală – oferă persoanei afectate suport de specialitate pentru depășirea traumei, pierderii și pentru recâștigarea încrederii în propria persoană. Lupta cu noi înșine este cea mai grea, iar dacă simțim că ne adâncim în depresie, atunci este clar că trebuie să apelăm la ajutor de specialitate. Dacă avem anumite probleme emoționale, cognitive sau comportamentale incontrolabile, nu trebuie să ne rușinăm ci să mergem la psiholog. Este un medic ca oricare altul, iar acesta are calificarea de a ne îndruma astfel încât să reușim să ne redresăm din punct de vedere emoțional.
  • psihoterapie de cuplu – această terapie presupune participarea ambilor parteneri ai unui cuplu la ședințele de psihoterapie. Atunci când apar anumite probleme conflictuale într-o familie, doriți să le rezolvați și nu reușiți, atunci o vizită la psihoterapeut vă poate salva relația, dar și starea emoțională a amândurora. Psihoterapeutul vă va ajuta să identificați care sunt problemele, să le analizați, iar mai apoi să luați ce decizie considerați că este mai potrivită pentru voi.
  • părinți și copii – în cadrul acestei categorii aveți parte de evaluare psihologică, consiliere și psihoterapie pentru copii și adolescenți, consiliere parentală, psihoterapie de familie, logopedie, psihoarminie, tehnici terapeutice moderne, color terapie, ateliere pentru părinți și copii. În cazul în care copilul dumneavoastră a suferit o traumă sau observați că este închis în el și izolat, nu mai vorbește, e trist, cel mai important este să comunicați cu el, să aflați care este cauza și să apelați la serviciile unui specialist pentru a depăși împreună trauma, pentru a contribui la dezvoltarea personală și creșterea încrederii de sine. În cazul în care copilul a suferit o traumă, atunci vizita la psiholog este esențială, în caz contrar va rămâne marcat toată viața și îi va fi extrem de greu să depășească singur obstacolul sau chiar să se integreze în societate.

  • art-terapie – Centrul Psihologic PsihArt vă pune la dispoziție toate materialele de care aveți nevoie pentru a crea și relaxa. Vă puteți da frâu imaginației în compania unui artist vizual și psihoterapeut. Din punctul meu de vedere cred că aceasta este cea mai frumoasă terapie atât pentru adulți cât și pentru copii!

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Am avut cateva cumpene foare grele in viata, cand simteam ca ma topesc pe piciaore dar cu ajutorul familiei si a catorva prieteni am trecut cu bine peste ele.

  2. Am o prietena care a trecut prin probleme grave si a apelat la psiholog. Doar asa a reusit sa se inteleaga pe sine, sa inteleaga actiunile celor din jur care ii faceau rau cu vorbele. La fostul meu serviciu era un psihilog la care ni se cerea sa mergem periodic pentru a ne evalua si a se asigura ca suntem bine, ca nu avem probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.