#1 Interviu cu Maria Ciorici – o basarabeancă talentată, care a găsit în Carla`s Dreams o adevărată sursă de inspirație

6

Astăzi am plăcerea să v-o prezint pe Maria Ciorici. Este o tânără talentată din Republica Moldova, care inspirată de actele artistice ale băieților de la Carla’s Dreams, a dat viaţă unor poezii de suflet care pe mine m-au impresionat profund.

Pe Maria am descoperit-o întâmplător pe pagina de Facebook a iubitei noastre trupe. Îi citisem întâmplător primul poem dedicat solistului. Mi-a plăcut foarte mult atât ce am citit, cât și actul de curaj de care a dat dovadă dând frâu liber sentimentelor și exprimându-și admirația față de acesta în versuri simple dar profunde. Aparent pueril, poemul a devenit destul de controversat de admiratorii trupei. În timp ce o parte din cititori o admirau și o încurajau să scrie, alți cititori o criticau sugerându-i şă-şi lase versurile în altă parte. Deh, după cum spune chiar solistul… nu suntem bancnote de 100 $ să fim pe placul tuturor! Însă în critică se simţea destul de mult invidia. Ce m-a încântat pe mine cel mai mult? Faptul că a ales să meargă mai departe, iar perseverenţa ei a dat roade.

Maria a primit în cele din urmă încurajări de la însuși Sergiu (aşa cum îşi spune solistul trupei Carla’s Dreams), iar la rugămintea cititorilor au mai apărut încă 4 părți.

Treptat, talentata basarabeancă a compus și alte versuri dedicate solistului. A reușit astfel să găsească o conexiune artistică cu acesta, exprimând în versuri percepția ei referitoare la sentimentele pe care Sergiu le are față de public, societate, familie, iubire. Și i-a ieșit foarte bine spun eu! Din punctul meu de vedere, Maria a devenit vocea persoanelor care au înţeles esenţa mesajelor celor de la Carla’s Dreams, dar şi a celor care au reuşit să simtă tumultul din sufletul misteriosului artist.

Pe mine talentul ei de a compune m-a cucerit instantaneu. Şi nu doar pentru poeziile pe care i le-a dedicat Muzei, ci pentru fiecare vers scris despre iubirie. La fel de mult m-a impresionat şi „strigătul” pentru Moldova!

Dacă doriți să îi citiți poeziile, vă invit să îi urmăriți pagina de Facebook! Eu o urmăresc încă de când a înfiinţat pagina şi nu pot să vă spun decât că a evoluat foarte frumos.

Dar haideţi să o cunoaștem mai bine!


Bun găsit, Maria! Dacă ar fi să te descrii în câteva cuvinte, care sunt acelea?

Salut! Sunt foarte sensibilă, iar din acest motiv, uneori, nu sunt înțeleasă de apropiați… Sunt prea naivă și încă mai cred că toată lumea e bună sau e la fel ca mine… Iubesc tot ce e frumos, dar plin de sens și catharsis…

Ai un motto care te caracterizează?

Desigur! ,,Oriunde te îndrepți, fă-o din toată inima!” Confucius

Carla`s are multe visuri frumoase. Maria la ce visează?

De mică am avut un mare vis să devin artistă. Părinții mă luau cu ei la petreceri, iar eu permanent le cântam la toți. Acum tot am acest vis nerealizat. Am un gol în suflet că nu mi s-a îndeplinit visul din copilărie, iar dacă nu-l realizez nici acum, promit, cu mâna la inimă, să-i realizez toate visele fetiței mele. Nu voi lăsa să trăiască cu același gol ca și mine! Deja mi-e clar ce vis va avea micuța – mă trezește și mă adoarme cu cântecele ei…

Versurile tale exprimă multă sensibilitate. În afară de Muza ta (Carla`s Dreams, ce te mai inspiră?

Am fost profund marcată de tot ce este și face Carla`s Dreams. Probabil, sensibilitatea mea ieșită din comun, m-a ajutat să-i percep altfel, nu ca toți și am încercat să-mi aranjez pe foaie toate gândurile. Iar acum, deja vedeți și voi ce-a ieșit. Mă inspiră, desigur, și viața mea cu dramele și trăirile mele, dar și dramele altora, mai ales după ce citesc sau văd multe istorii triste de viață…

De când ai început să compui versuri?

Am început să scriu versuri după ce am născut… Ca să trec mai ușor peste depresia postnatală, am înțeles ca trebuie să-mi găsesc o ocupație. Mai întâi, am început să le cânt prietenilor de pe Facebook, dar pixul l-am luat pentru prima dată atunci când am înțeles ce înseamnă nopți albe, apărute odată cu erupția dentară a fetiței mele. Acum tot suntem în erupție și eu tot scriu… sper că atunci când vor ieși toți dinții, eu să nu mă opresc din scris.

Te-ai gândit să le publici într-un volum de poezii?

Nu cred că am ajuns la acel nivel ca să public, dar, chiar și dacă o voi face, va fi numai cu acordul Muzei…

Ai o poezie preferată?

Da. Este poezia de debut. ,,Antiiubire”. M-a marcat profund acest poem și am pus acolo toate culorile inimii mele…

Știu că îți place și să cânți. Ți-ai dori ca în viitor să-ți întemeiezi o carieră în industria muzicală și să colaborezi cu artiști deja consacrați?

Dintotdeauna mi-am dorit acest lucru! Acesta, de fapt, a fost și este visul meu primordial, dar, din anumite motive, nerealizat la moment…

Despre ce-ți face plăcere să cânți?

Îmi place să cânt iubirea…

În încheiere, poți să le transmiți cititorilor tăi un mesaj?

Vă mulțumesc din tot sufletul că mă susțineți și apreciați, că mi-ați înțeles sufletul și vă place ce fac! Fără de voi, eu nu aveam atâta curaj să continui! Vă sărut!

Mulţumesc Maria pentru timpul acordat. Continuă să ne surprinzi şi cu alte poezii. Albinuţa te citeşte cu mare drag şi îţi doreşte să îţi împlineşti fiecare vis neîmplinit şi să reuşeşti să i le îndeplineşti şi pe ale fetiţei tale!


Surse foto: Facebook Maria Ciorici
DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

    • Multumesc. 😀 :)) Ce e drept si mie Carla`s Dreams mi-a dat mai mult curaj si pe alocuri m-a inspirat. Insa nu la nivelul la care a ajuns Maria. <3
      Chiar merita sa ii citesti poeziile. Nu neaparat cele dedicate Muzei, pentru ca daca nu intelegi artistul iti va fi greu sa faci conexiunile…
      Iti recomand sa citesti si celelalte poezii, scrise din adancul inimii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.