Aparatele de aer conditionat de ultima generatie sunt cele care functioneaza pe baza tehnologiei Inverter, in timp ce solutiile de tip on-off (pornire-oprire) sunt la ora actuala considerate depasite. In afara acestui aspect, AC-urile moderne sunt prevazute cu agenti frigorifici “eco”, cum sunt de exemplu R410A si R32. In ceea ce priveste filtrele din dotare, trebuie sa notam eficienta mai ridicata, acestea fiind capabile sa inlature aproximativ 99% din bacteriile, virusii si alti agenti patogeni din aer.

Filtrele unui aparat de aer conditionat detin rolul de a filtra curentii circulati, dar si de a opri diversele bacterii si microbi sa patrunda in aerul pe care il respiram cand ne aflam intr-un spatiu interior.

Exista mai multe tipuri de filtre pentru aerul conditionat:

  • filtrele clasice realizate din plastic. In aceasta categorie se inscriu dispozitivele utile pentru filtrarea mecanica grosiera. Va recomandam spalarea lor periodica, preferabil in fiecare sezon de folosinta.
  • filtre speciale din catechin – joaca un rol important in purificarea aerului
  • filtre din carbune activ – contribuie la eliminarea mirosurilor neplacute
  • filtre electrostatice – ajuta la inlaturarea oricaror alergeni din aer
  • filtre de ionizare – au capacitatea de a retine particulele de praf si germenii din aer

Filtrele din dotarea AC-urilor nu impiedica insa complet patrunderea particulelor de praf in interiorul aparatului. Tocmai din acest motiv, va recomandam sa recurgeti la o igienizare periodica pentru unitatea interioara. Momentul perfect pentru a purcede la acest lucru il reprezinta inceputul de sezon.

De

2 comentarii la „Filtrele aparatelor AC din noua generatie: caracteristici si intretinere”

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.