5 echipamente indispensabile pentru a crea materiale în industria publicitară

0

Industria tipografică a evoluat incredibil de mult în ultimii ani și în România și a devenit o afacere înfloritoare pentru cei care au ales să investească în acest domeniu. Ținând cont de faptul că tipografiile sunt un important pilon în dezvoltarea altor afaceri precum media și marketing, iar în aceste domenii se caută în permanță noi inovații care să atragă și tipografiile au început să țină pasul cu noile cerințe de pe piață. Astfel au apărut diverse echipamente capabile să satisfacă cerințele tuturor celor care au nevoie de diverse materiale publicitare sau obiecte personalizate pentru afacerea lor sau pur și simplu pentru propriile dorințe. Pe lângă computer, pentru a crea diverse materiale în industria publicitară, mai ai nevoie incontestabil și de aceste echipamente:

Printere de mari dimensiuni

Imprimantele  clasice, de mici dimensiuni nu mai sunt de mult timp un lux și există în orice sediu de firmă precum și în aproape orice locuință în care există și un computer. În publicitate însă acestea sunt insuficiente. Astfel cerințele de pe piață au impus ca micile tipografii, să țină pasul cu evoluția tehnologiei și să își achiziționeze printere large format capabile să printeze afișe și bannere de mari dimensiuni, la o înaltă rezoluție, pe diferite tipuri de materiale și în așa fel încât imaginile să reziste în timp sau la intemperii.

Gravatoare mecanice

Gravatoarele mecanice sunt acele echipamente utilizate pentru personalizarea unor obiecte precum: bijuterii, trofee, obiecte promoționale sau diverse cadouri personalizate. Un astfel de echipament este absolut necesar în orice tipografie deoarece majoritatea firmelor care doresc promovare apelează la pesonalizarea anumitor obiecte pe care să le ofere cadou potențialilor clienți. Mai mult decât atât, chiar și persoanele fizice aleg să ofere cadou celor dragi diverse obiecte personalizate, în special bijuterii. Așa că dacă încă nu deții un astfel de echipament în atelier și ești în căutare de gravatoare mecanice ieftine, poți achiziționa unul de pe pin.ro. Îți vei amortiza banii mai repede decât crezi! În plus echipamentele sunt robuste, fiabile, au diverse funcții și permit gravarea diverselor materiale precum cele lemnoase, plastice sau metalice.

Cutting Plottere

Cutter Plotterele sunt echipamente utilizate în industria publicitară și care au capacitatea de a desena și decupa diverse imagini, forme, numere, litere. Acestea sunt de mai multe dimensiuni și au capacitatea de a tăia mai multe tipuri de materiale (hârtie, folii, vinil, autocolant, carton, materiale din cauciuc) cu o precizie incredibilă. Imaginile care urmează a fi decupate sunt create vectorial cu ajutorul unor programe speciale. Unele echipamente pot fi prevăzute cu funcția de a tăia pe contur.

Prese termice

Presele termice  sunt ideale pentru personalizarea sepcilor si tricurilor. Si cum tricourile personalizate cu diferite mesaje motivationale sunt la modă, cu siguranță un astfel de echipament vă va aduce numai profit. În ziua de azi nu numai firmele apelează să personalizeze șepci și tricouri pentru a își promova afacerea, ci și persoanele fizice. Eu de exemplu am mai multe tricouri personalizate pe care aleg să le port la diverse evenimente deosebite. În plus îmi plac mult tricourile care transmit diferite mesaje sau tricourile identice pentru mine, soț și copil! Bineînțeles că la o astfel de presă termică ai nevoie și de un cutter plotter, deoarece imaginea ce urmează a fi transferată termic pe țesătură va trebui tăiată în prealabil cu acel echipament.

Laminatoare

Laminatoarele sunt acele echipamente care au rolul de a proteja printurile printr-o folie împotriva umidității. Acestea pot fi configurate cu ușurință în funcție de tiraj și nevoi. Laminatoarele profesionale sunt clasificate în funcție de aplicațiile la care sunt supuse în: la cald, la rece sau combinate. Un astfel de echipament este necesar în orice tipografie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.