Ai de făcut o prezentare şi ai un buget redus? Uite ce trebuie să faci!

0

Fiecare început de drum este anevoios. Mulţi antreprenori nu-şi permit să investească din start sume mari de bani în tot felul de echipamente, aşa că aleg să investească treptat şi doar în ce este absolut necesar pe moment. Până la urmă progresul este cheia către succes aşa că nu este o tragedie dacă startul este anevoios. Din contră, perseverenţa de va împinge către vârf. Dar ce faci atunci când doreşti să-ţi prezinţi afacerea unor posibili investitori şi nu ai echipamentele necesare pentru a face o prezentare profesională şi nici resurse suficiente pentru a le achiziţiona?

Soluţii există! Important este în primul rând calitatea informaţiilor oferite, iar mai apoi modul de prezentare. Bineînţeles că şi acesta din urmă este foarte important, dar nu primează. Degeaba dispui de aparatură de ultimă generaţie, dacă proiectul tău este irelevant şi nu prezintă interes pentru eventualii colaboratori. Însă dacă planul este bine gândit, poţi reuşi chiar şi cu un pliant scos la o imprimantă laser monocrom sau o scurtă prezentare făcută direct pe laptopul din dotare!

Aşa că lipsa echipamentelor performante în cazul de faţă e doar o scuză în faţa eşecului. Investitorii cărora le prezinţi oferta ştiu ce înseamnă progresul şi mai mult ca sigur şi ei au pornit de undeva de jos, aşa că îşi vor focaliza atenţia strict asupra prezentării şi mai puţin asupra modului în care este făcută.

Totuşi informaţiile au nevoie de un suport, aşa că dacă ai un buget minim pentru a face o prezentare la o conferinţă, atunci poţi folosi următoarele echipamente.

Imprimantă

Pliantele de mici dimensiuni le puteţi printa pe o imprimantă color. Fiind vorba de o prezentare cu siguranţă nu aveţi nevoie de un tiraj mare, aşa că vă puteţi descurca şi cu ce aveţi prin birou. O imprimantă pe cerneală color nu este un echipament scump şi mai mult ca sigur este nelipsită din orice firmă. Dacă doriţi totuşi calitate de înaltă definiţie, puteţi apela la serviciile unei tipografii, însă costul pe bucată va fi mult mai mare.

Dacă aveţi însă un proiect care necesită mai multe detalii, iar informaţiile oferite pot fi printate şi alb negru, atunci cea mai profitabilă soluţie este printarea lor la o imprimantă laser. Consumabilele pentru o astfel de imprimantă sunt mult mai ieftine şi permit un tiraj mult mai mare cu un cost redus. Printurile le puteţi aşeza mai apoi într-un dosar, sau le puteţi prinde la margine cu o baghetă pentru prinderea documentelor..

Flipchart magnetic

Un flipchart magnetic este un dispozitiv de afişare a informaţiilor folosit foarte des în prezentări sau chiar şi în interiorul companiei atunci când la o şedinţă să discută despre strategii de dezvoltare sau se face un raport de activitate structurat pe departamente.

Poate vă aduceţi aminte de tabla de la şcoală pe care scriaţi cu creta. Ei bine acest echipament este mult mai mic ca dimensiune, este reglabil pe înălţime şi poate fi aşezat datorită suportului oriunde doriţi. În plus, tabla este albă şi puteţi scrie chiar direct pe ea cu ajutorul unui marker lavabil. De şters se va folosi un bureţel uscat.

Dacă nu doriţi să scrieţi pe suprafaţa ei puteţi scrie pe hârtie. Hârtia pentru flipchart se prinde în pini magnetici ajustabili sau cleme cu buton. Un astfel de echipament este foarte util, are un bun raport calitate preţ şi poate fi achiziţionat de aici!

Videoproiector

Dacă ai de făcut o prezentare mai sofisticată şi nu îţi permiţi achiziţia unui videoproiector, atunci poţi închiria un astfel de echipament. Însă chiria va costa cam cât un flipchart magnetic. Însă dacă ai neapărat nevoie de un astfel de echipament, până îţi vei permite să cumperi unul pentru firma ta, poţi alege să închirizi dispozitivul pentru a putea finaliza prezentarea! În acest caz foarte important este şi spaţiul. Sunt săli de conferinţă care oferă pachete de închiriere a spaţiului şi echipamentului.

Dacă însă costurile sunt prea mari, prezentarea o puteţi face la fel de bine şi la sediul firmei, nu neapărat într-o sală de conferinţe. Dacă ideea ta va fi pe placul investitorilor, aceasta va fi acceptată indiferent de spaţiul în care aceasta este prezentată. Iar pe viitor, după ce vei evolua, vei reuşi să treci la nivelul următor şi să devii cu adevărat un profesionist.

Aşadar,  o prezentare se poate face şi cu un buget redus!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.