In acest articol voi incerca sa ofer lamuriri despre autoclav, la ce foloseste, in ce domenii este util si cum functioneaza.

Ce este un autoclav?

Dispozitivul cu aceasta denumire este un echipament de sterilizare utilizat in diverse laboratoare. Cu ajutorul aburilor de inalta presiune si a conditiilor specifice de temperatura, un autoclav reuseste sa sterilizeze si sa decontamineze echipamente de laborator, ustensile si diverse consumabile.

Cum functioneaza un autoclav?

Decontaminarea si sterilizarea echipamentelor si a instrumentelor de laborator este foarte importanta pentru functionarea optima a acestora. Eficienta dispozitivului de sterilizare va garanta si performante sporite in cadrul laboratorului, motiv pentru care la fiecare autoclav se utilizeaza tehnologia aburilor de inalta presiune.

De ce e utilizata aceasta metoda de sterilizare cu aburi si nu o alta solutie? In doar 3 minute, sterilizarea cu aburi la o temperatura de 134 de grade Celsius este echivalenta cu cea realizata de procesul ce utilizeaza aer fierbinte, la o temperatura de 160 de grade Celsius, timp de 2 ore.

In general, sterilizarea si decontaminarea cu ajutorul unui autoclav se realizeaza la temperaturi cuprinse intre 121 si 134 de grade Celsius, pe durate de 15-20 minute, in functie de necesitati. Autoclavul ridica nivelul eficientei sterilizarii si prin eliminarea aerului inainte de activarea procesului, in asa fel incat mediul creat sa fie optim, iar rezultatele procesului sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Ce poate fi sterilizat cu ajutorul unui autoclav si in ce domenii este acest echipament deosebit de util?

Lista obiectelor ce pot fi sterilizate cu ajutorul unui autoclav este destul de ampla. In principiu, cu ajutorul acestui echipament se decontamineaza instrumentele si ustensile specifice de laborator, sticlarie si diverse alte echipamente.

Tinand cont de acest aspect, si aria de utilizare a autoclavelor este destul de extinsa. Domeniile in care un asemenea echipament isi dovedeste utilitatea nu tin doar de sectorul medical sau al industriei chimice, ci si de microbiologie, micologie, stomatologie, cosmetica, tatuaje sau chiar protezare. In fiecare dintre aceste domenii exista necesitatea de a utiliza autoclavele pentru a mentine instrumentarul, ustensilele si echipamentele specifice perfect sterile si decontaminate.

Unde poti gasi autoclave?

Dotarea corespunzatoare a unui laborator performant trebuie sa includa si un autoclav. Se pune insa intrebarea “Care furnizor este recomandat?”. Desi piata ofera numeroase solutii in acest sens, se remarca indeosebi un distribuitor de aparatura de laborator, consumabile, reactivi si alte echipamente – mai exact precisa.ro.

De ce ai alege achizitia unui autoclav de la acest furnizor? Exista cateva argumente mai mult decat plauzibile in acest sens. Este vorba despre colaborarile cu brand-uri de renume, asistenta tehnica oferita pentru punerea in functiune a aparaturii, solutionarea rapida a problemelor aparute in exploatarea acesteia, service gratuit in perioada de garantie, verificari si etalonari metrologice si lista poate continua. Atunci cand alegi furnizorul, trebuie sa te asiguri ca ai parte de cele mai bune produse, dar si de servicii conexe, iar solutiile oferite in cadrul site-ului precisa.ro indeplinesc ambele criterii.

Acum stiti ce este, cum si unde se foloseste un autoclav, prin urmare nu mai ramane decat sa alegeti unul tinand cont de cerintele si nevoile specifice ale laboratorului in care urmeaza sa fie folosit.

De

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.